Auto 'kopje onder' in vijver GROEN Rotonde en auto op zijn kop in sloot langs Sweelincklaan

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Zondag 2 oktober 2016) sloeg een auto over de kop en vanochtend (Maandag 3 oktober 2016) ging er een auto te water in de sloot van de GROEN-rotonde. Kort hierop kwam er vanochtend (Maandag 3 oktober 2016) nog een melding van een ongeval waarbij deze twee factoren werden gecombineerd: een over de kop geslagen auto die in de sloot terecht kwam langs de Sweelincklaan. Politie, ambulance en diverse brandweereenheden werden met spoed ter plaatse gevraagd.

De betrokkenen van al deze incidenten mogen van geluk spreken: niemand raakte (ernstig) gewond.

GROEN-Rotonde

Rond kwart voor negen vanochtend (Maandag 3 oktober 2016) werden politie en ambulance gealarmeerd voor een ongeval aan de Carnisser Baan. Hier bleek een automobilist de vijver in het midden van de GROEN-rotonde (Kilweg – Portlandse Baan) in te zijn gereden. De twee inzittenden haalden een nat pak, maar wisten veilig op het droge te komen. De auto verdween bijna helemaal onder water, alleen een stuk van het dak en de antenne staken nog boven het water uit.

BarendrechtNU lezeres Claudia de Bondt liet vanochtend (Maandag 3 oktober 2016) via Facebook weten dat twee mannen het water in zijn gesprongen om de inzittenden te helpen: “Het is dat er 2 mannen zo het water insprongen voor de dame in kwestie want de hulpdiensten duurde ongeveer 20 min voor ze er waren op de Carnisser Baan“. Kimberley Buijs reageerde vanochtend (Maandag 3 oktober 2016) ook op de foto van het te water geraakte voertuig “Ik reed achter de vrouw.. Heb het zien gebeuren en die vrouw reed niet hard! Het was erg glad!“. Het voertuig zou volgens een andere getuige zijn geslipt op de rotonde waarna de automobilist de controle over het voertuig verloor.

Sweelincklaan

Een kwartier na de melding van de GROEN-rotonde werden de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een voertuig te water aan de Sweelincklaan. Een auto was hier over de kop geslagen en op zijn dak in een laaggelegen slootje langs de weg terecht gekomen. De persoon is veilig uit het voertuig gehaald.

William ter Laare liet vanochtend (Maandag 3 oktober 2016) weten dat hij getuige was van het ongeval en 112 heeft gebeld: “Die melding naar 112 Sweelincklaan, was ik, fiat Punto in de slip over de kop boom eruit gereden en zo de greppel in, vrouw gelukkig ongedeerd eruit (voor zover ik het kon zien) gelukkig!” Ook hier zou de auto in een slip zijn geraakt: “Achterkantje gleed weg controle kwijt en schoof de kant in, was geen harde klap denk zelfs dat de boom verrot was, spatte uit elkaar. Ze kroop er zelf uit. Als ze te hard had gereden, was ze er niet ongeschonden uit gekomen“, aldus William.

Discussie

Na ieder ongeluk blijft de discussie ontstaan over of het een fout van de bestuurder(s) betrof of dat het wegdek (erg) glad is. Waar de politiek actie ondernam na een aantal ernstige ongevallen aan de Middeldijk, blijft het rond deze weg tot op heden erg stil. Klaas Groenendijk reageerde via Twitter: “Tijd voor onderzoek naar al die ongevallen aan Sweelincklaan, tot op heden vooral materiële schade, maar…

Lezers van BarendrechtNU zijn er in ieder geval nog niet over uit wat de oorzaak is. Karin Visscher vertelde aanwezig te zijn geweest en de weg ‘bizar glad’ te vinden: “je gaat al op je plaat als je lopend niet uitkijkt“. Anderen wijzen het rijgedrag van de automobilist aan als oorzaak: Erik Bogaard: “Ja hoor. Het heeft geregend en daar gaat er weer 1. Anticiperen blijft moeilijk.” Getuige William ter Laare zegt echter: “Vrouw reed niet te hard, zag het gebeuren!
Fotograaf: Ingezonden, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »