Auto raakt in slip en slaat twee keer over de kop aan de 1e Barendrechtseweg

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Een automobilist is vanmiddag (Zondag 2 oktober 2016) met de schrik vrijgekomen bij een eenzijdig ongeval aan de 1e Barendrechtseweg. De man reed in zijn auto vanuit Rotterdam naar Barendrecht over de 1e Barendrechtseweg, hij sloeg bij het ongeluk twee keer over de kop maar raakte wonder boven wonder niet ernstig gewond. Op de plaats van het incident vertelde hij wat er gebeurde:

Op weg naar beneden vanaf het spoorviaduct verloor hij de macht over het stuur vanwege gladde delen van de weg (witte belijning). De auto raakte in een slip en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Toen de bestuurder dacht dat hij het voertuig weer onder controle had, moest hij snel naar zijn eigen weghelft vanwege een tegenligger.

Twee keer over de kop

De bestuurder kon uitwijken voor de tegenligger, maar de auto schoot door en raakte van de weg. De auto is hierbij twee maal over de kop geslagen (de bandensporen in het gras in onderstaande foto’s zijn van de voor en achterwielen; niet de ‘normale’ rijrichting van een auto). De auto eindigde op zijn kop op een zijweggetje van de 1e Barendrechtseweg, net op het fietspad.

De bestuurder hield geen ernstige verwondingen over aan het incident. De ambulancedienst is nog wel ter plaatse geweest voor een controle, maar op een schrammetje op zijn hand en arm na mankeerde hij niets

Opruimen

De auto is door een bergingsbedrijf weer op zijn wielen gezet en afgevoerd. De politie heeft samen met de berger het wegdek schoongemaakt en de gelekte olie opgeruimd. De agentes hebben ook één van de omvergereden verkeersborden, zo goed als mogelijk was, kunnen terugbuigen.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »