Helikopter verliest tankdop bij landing in Zuidpolder, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Een helikopter heeft vanmiddag (Zaterdag 5 maart 2016) uit voorzorg enige tijd aan de grond gestaan in de Zuidpolder in Barendrecht. Op een weiland achter De Kleine Duiker was een tijdelijke landingsplek ingericht om een aantal rondvluchten te kunnen uitvoeren met groepen mensen.

Tijdens één van deze landingen in de Zuidpolder bleek de helikopter echter zijn tankdop te zijn verloren. Meerdere mensen zijn vervolgens het omliggende weiland gaan doorzoeken om de dop te vinden. Deze werd na enige tijd zoeken niet meer gevonden.

Landbouwplastic

Om toch verder te kunnen vliegen heeft de piloot toestemming gevraagd voor het gebruik van een alternatieve oplossing. De tank is afgedicht met landbouwplastic en een ijzeren ring om het geheel op zijn plek te houden. Hiermee zouden de vluchten voor vandaag (Zaterdag 5 maart 2016) kunnen worden afgemaakt.

De piloot gaf aan zelf niet in te stappen als het niet veilig zou zijn. Wie niet meer mee durfde te vliegen kon ook zijn geld terug krijgen of op een ander moment vliegen. Even na twee uur vanmiddag (Zaterdag 5 maart 2016) is de helikopter met de eerste groep weer de lucht in gegaan. Gedurende de dag heeft de helikopter nog enkele vluchten gemaakt tussen de Zuidpolder en het vliegveld van Rotterdam.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »