Politieauto

BARENDRECHT – Vorige week donderdag (10 december) hebben agenten in het kader van het Donkere Dagen Offensief een verdacht voertuig opgemerkt op de Dierensteinweg. Rond kwart voor twee ‘s nachts zagen agenten een auto opvallend langzaam over de Dierensteinweg rijden.

Voor de agenten reden om een praatje te houden met de inzittenden. Toen de agenten vroegen wat zij op dat tijdstip op weg deden, hingen zij een vaag verhaal op. Daarop hebben de agenten de auto gecontroleerd. In de auto vonden de agenten diverse inbrekerswerktuigen waaronder een slotentrekker, breekijzer en een betonschaar. De mannen zijn hierop aangehouden.

Donkere Dagen Offensief

In de wintermaanden, de zogenoemde Donkere Dagen, is de politie nog meer dan anders alert op inbrekers: het Donkere Dagen Offensief (DDO). Op basis van informatie vanuit de wijk, meldingen en aangiften maakt de politie analyses waar en wanneer de meeste kans op inbraken is en past de surveillances daar op aan.

Volgens informatie van de politie hebben er vorige week geen inbraken of pogingen daartoe plaatsgevonden in Barendrecht.

« | »