Vuurwerk

BARENDRECHT – Politieonderzoek heeft de afgelopen week geleid tot vuurwerkvangsten op diverse plekken in het land. Het onderzoek begon bij de Eenheid Rotterdam. In Barendrecht werd in de wijk Molenvliet op twee locaties (illegaal) vuurwerk aangetroffen.

In een woning aan de Getijmolen werd 2,4 kilo Pools illegaal vuurwerk aangetroffen. In een schuur bij een woning aan de Van Kronenburgvliet werd vervolgens nog eens ruim 50 kilo vuurwerk gevonden.

Zie ook: Kaart: Vernielingen tijdens jaarwisseling 2014-2015 in Barendrecht

Extra aandacht voor vuurwerk

Al het aangetroffen vuurwerk is in beslag genomen en zal worden afgevoerd door een speciale transporteur naar een landelijke opslag om daarna vernietigd te worden. De politie besteedt in aanloop naar de jaarwisseling de komende weken extra aandacht aan de opsporing van illegaal vuurwerk. De politie reageert accuraat op meldingen van transport, opslag en handel van illegaal vuurwerk om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan en ongelukken gebeuren. Wie denkt dat ergens illegaal vuurwerk wordt verkocht, verhandeld of getransporteerd kan dit melden bij de politie. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem). Online melden kan ook via http://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/ of www.politie.nl.

« | »