Nieuwe schoolgebouw Calvijn Groene Hart in Barendrecht

Vandaag kregen belangstellenden en bewoners van Barendrecht de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het nieuwe schoolgebouw van het Calvijn. Het nieuwe gebouw, gelegen naast de Derde Barendrechtseweg, is helemaal gemaakt voor de leerling van deze tijd.

Ondanks dat het gebouw voor velen in eerste instantie een doolhof lijkt, is het logisch ingedeeld voor de leerlingen. Per klas zit je zoveel mogelijk in één bepaalde vleugel van het gebouw, dit betekent dat docenten juist iets vaker van lokaal wisselen. Ook docenten kunnen dit met gemak doen, zij kunnen hun laptop meenemen van lokaal naar lokaal en die direct op het digitale schoolbord (SMART-Board) inpluggen.

Leerlingen hoeven ook niet langer vanaf de fietsenstalling het hele plein over te lopen naar het schoolgebouw, de fietsenstalling ligt nu veel dichter tegen de school aan en er zijn zelfs overdekte plaatsen van waaruit je direct de school in kunt.

Bij binnenkomst vanuit de fietsenstalling of de hoofdingang kom je in een grote hal van waaruit je alle vleugels van het gebouw kunt bereiken. Op de begane grond bevindt zich ook een grote aula met kantine. Voor de examenleerlingen is er een speciaal deel ingericht in de aula waar ze kunnen werken.

Fotoalbums

« | »