Intocht avondvierdaagse Barendrecht 2014

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanavond (Donderdag 5 juni 2014) vond de intocht plaats van de avondvierdaagse van Barendrecht. Duizenden mensen vertrokken vanaf de hockeyvelden langs de Gaatkens plas (Swifterbantpad) en gingen over de ‘kronkelbrug’ (Gaatkensbrug) Carnisselande in. Het zonnige weer vanavond (Donderdag 5 juni 2014) was beter dan de afgelopen twee dagen, maar de harde wind maakte het toch frisjes.

Fotoalbums

Wandeling

Na een wandeling langs de Gaatkens plas en door Carnisselande rond het Havenhoofd, kwamen rond kwart over zeven de eerste deelnemers alweer aan bij de finish. Op het Havenhoofd stonden, net als vorig jaar, alle kraampjes van de deelnemende scholen. Kinderen konden hier iets te eten/drinken ophalen bij hun eigen school. De intocht liep vanaf het Havenhoofd, Gaatkensbrug over, Swifterbantpad, Zuider Carnisseweg, en het toegangspad naar de hockeyvelden.

Intocht

Langs het fietspad vanaf de hockeyvelden tot de ‘kronkelbrug’ hadden zich inmiddels honderden ouders, opa’s/oma’s, vrienden en bekenden verzameld. Deze stonden uiteraard weer klaar met de nodige cadeautjes voor de deelnemende kinderen (en ouders!). Bij het eindpunt konden kinderen een vuvuzela ophalen, dit zorgde natuurlijk voor het nodige lawaai bij de finish.

Deelnemende scholen

Er waren weer twee scholen die er uitsprongen met een groot aantal leerlingen; CBS Smitshoek met 538 deelnemers en de Groen van Prinstererschool met 223 deelnemers. Ook uit Portland deden de scholen mee, onder andere Het Lichtpunt en een delegatie van de BSO afd. Rhoon/Portland.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »