Zonnige eerste dag avondvierdaagse Barendrecht 2014

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Ruim 2.200 deelnemers zijn vanavond (Maandag 2 juni 2014) 5, 10 of 15 kilometer door Barendrecht gewandeld. Vandaag (Maandag 2 juni 2014) was namelijk de eerste dag van de Barendrechtse Avond4daagse. Naast de ruim 2.200 geregistreerde deelnemers liepen er uiteraard ook veel ouders, verzorgers en andere wandelaars mee. Klagen over het weer was niet nodig, de zon scheen en zorgde voor een prettige temperatuur.

Fotoalbums

Wandelen door Barendrecht

De deelnemers konden vanaf half zeven vanavond (Maandag 2 juni 2014) starten met wandelen. De route voor de 5km liep vandaag (Maandag 2 juni 2014) als volgt: Vertrek bij de Hockeyclub Barendrecht (Zuider Carnisseweg), over het Kilpad (parallelbaan Kilweg), door het fietstunneltje en langs de Oude Trambaan en Catharinapolder richting de Middeldijk. Vanaf hier ging de 10km route de wijk Molenvliet/Nieuweland in. De 5km ging door over de Middeldijk in westelijke richting. Ter hoogte van het viaduct A29 (bij de Middelweg) stonden de kraampjes opgesteld van de deelnemende scholen; hier konden de kinderen (variërend per school) iets te eten/drinken ophalen. Vervolgens is er langs de IKEA doorgelopen over de Middeldijk en via het fietspad langs de Carnisserbaan terug gelopen naar de Hockeyclub Barendrecht.

Naast de nodige kleine valpartijen hebben zich er geen incidenten voorgedaan rond de avondvierdaagse. De politie werd wel door meerdere wandelaars geattendeerd op een ‘verdachte/rare bestuurder’ van mogelijk een busje. Hierop zijn twee agenten direct gaan kijken, maar de betreffende man is niet meer aangetroffen.

Nog drie te gaan…

De komende drie dagen worden alle deelnemers uiteraard weer verwacht om te gaan wandelen. Donderdagavond (vanaf ongeveer half acht) zal de intocht bij de Hockeyclub Barendrecht plaatsvinden.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »