FOTO’S: Sinterklaasintocht in Centrum Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Sinterklaas is vanmiddag (Zaterdag 17 november 2018) door honderden kinderen (en volwassenen) welkom geheten in het centrum van Barendrecht. Sinterklaas en alle Pieten kwamen per politie- en brandweerauto rechtstreeks vanaf de nationale intocht naar Barendrecht.

Hier werden ze officieel welkom geheten door burgemeester van Belzen én kinderburgemeester Anaïs Swirc. De Pietenband zorgde voor vrolijke Sinterklaasmuziek.

Brand in Sinterklaashuis

Terwijl de kinderen voor de Sint aan het zingen waren, werd hij met spoed weggeroepen: Er bleek brand te zijn in zijn ‘Schatkamer’ op de Middenbaan. Brandweerpiet (op de fiets), de politie en de brandweerauto met Sinterklaas spoedden zich met toeters en bellen richting het sinterklaashuis. De brandweer heeft de centrum Barendrecht mascottes Barend & Dregje uit het sinterklaashuis kunnen redden. Sinterklaas was de brandweer zeer dankbaar voor het blussen van de brand in zijn schatkamer.

Schatkamer van Sinterklaas

Op een viertal dagen na de intocht is de ‘Schatkamer van Sinterklaas’ geopend op de Middenbaan. De Schatkamer is gevestigd aan de Middenbaan 50a, tegenover No Sense. Je kunt de Sint een handje komen geven maar je kunt er ook naar hartenlust knutselen. Er staan tafels waarop kleuren knutselplaten liggen. En natuurlijk is het bezoek aan de Schatkamer van Sinterklaas gratis:

  • Woensdag 21 november 14.00 – 16.00 uur
  • Zaterdag 24 november 14.00 – 16.00 uur
  • Woensdag 28 november 14.00 – 16.00 uur
  • Zaterdag 1 december 14.00 – 16.00 uur

Zie ook: FOTO’S: Sinterklaasintocht en optocht in Carnisselande
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »