Sinterklaas met stoomtrein en brandweerauto aangekomen in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video’s] Vandaag (Zaterdag 16 november 2013) was het weer zo ver: Sinterklaas is in het land. En uiteraard kwam hij ook dit jaar weer direct naar Barendrecht. Eerst om 12:00 uur in de Carnisse Veste om vervolgens gelijk door te gaan naar het gemeentehuisplein, hier werd hij door de aanwezige kinderen om 13:30 welkom geheten.

Carnisse Veste

Om twaalf uur kwam de Sint aan bij de Carnisse Veste, maar niet met zijn stoomboot net zoals bij de intocht in Groningen, maar met een stoomtreintje. Het treintje, volgeladen met pieten en de Sint zelf, stopte op het Havenhoofd. Vanaf hier kon Sinterklaas met zijn pieten het podium op om samen met de kinderen liedjes te zingen. Daarna konden kinderen een handje geven en op de foto met de Sint en zijn pieten. In het begin was het even druk, maar wie geduld had kon op de foto met Sinterklaas.

Gemeentehuisplein

De tweede intocht vond plaats op het gemeentehuisplein. Kookpiet was hier al bezig wat lekkers te maken, maar hij lette niet op waardoor de oven in brand vloog. Gelukkig werd de brandweer gebeld en deze kwam natuurlijk met spoed ter plaatse. Het waren deze keer alleen niet de vrijwilligers van de Brandweer Barendrecht die het vuur mochten blussen, maar Sinterklaas zelf. Met een brandblusser kwam de Sint uit de brandweerwagen en doofde snel het vuur (zie ook de video voor de spectaculaire aankomst).

Na ook hier wat liedjes te hebben gezongen met de aanwezige kinderen ging de Sint samen met zijn pieten én pietenband richting de Middenbaan. Net als op de Carnisse Veste was het net na de intocht erg druk, maar de Sint en zijn pieten waren tot laat in de middag aanwezig. Alle kinderen (en papa’s en mama’s) die even geduld hadden konden op de foto met Sinterklaas en de pieten.

Foto’s Sinterklaasintocht Barendrecht

Video’s Sinterklaasintocht Barendrecht

Video: Sinterklaasintocht Carnisse Veste (Carnisselande) Barendrecht

Video: Sinterklaasintocht Gemeentehuisplein Barendrecht

Video: Sinterklaas en pieten over de Middenbaan

Video: Sinterklaas met pieten en de pietenband op de Middenbaan

« | »