Foto's: WinterFeest 2017 sfeerverslag van de kerstmarkt, optredens en activiteiten

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Zaterdag 16 december 2017) vond het WinterFeest weer plaats in het centrum van Barendrecht. Activiteiten voor kinderen, muzikale optredens op het podium en de WinterMarkt waren te vinden in de Oude Dorpskern.

De dag werd om 12:00 uur officieel geopend door wethouder Dirk Vermaat. Hij hing samen met Jos Vis de eerste wens in de KerstWensBoom op het Doormanplein. Na een rustige start van het feest kwamen steeds meer bezoekers de markt en activiteiten bezoeken.

WinterFeest

Zonnestralen en regenbuien wisselden elkaar gedurende de dag een aantal keer af. En hoewel de buien ervoor zorgden dat het publiek elders een droog plekje zocht, was het Doormanplein tijdens diverse optredens goed gevuld met publiek. Op het grote podium werden optredens verzorgd door o.a. Mama Strain (koor), de dansers van Funky Feet, Elly en Henk, de Big Band en Kids-Bizz, Harmonice en Kids-Bizz Junior.

Op het Doormanplein werd ook de KerstWensBoom gevuld met (kerst)wensen van bezoekers. Ook de deuren van de Historische Vereniging Barendrecht stonden open voor de kerstmarkt die hier werd gehouden. De dames van Three Third gaven hier (en op meer plekken in de Dorpskern) een akoestisch mini-kerst-concert.

Actviteiten

In de Dorpskerk vonden ook meerdere optredens plaats , o.a. van CultuurLocaal met het dwarsfluit, klarinet & Meezingevenement en de Christmas Carols. In De Ontmoeting en op het plein voor de kerk stond voor de kinderen een zweefmolen, konden er broodjes worden gebakken boven het vuur en reed de Maasoever spoorweg met een treintje. De Selfie Kerstman maakte ondertussen tientallen selfies met de bezoekers. Een aantal van de jongere bezoekers waren al langs geweest in de Watertoren om zich te laten schminken.

Zie ook: WinterFeest 2017 sfeerverslag van de lichtjesoptocht, VolksKerstZang en het Oeral Kozakkenkoor

Zie ook: Een Bijzonder Kerstfeest in de Dorpskerk door het ‘Bijzonder Muziek Werk’
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »