Open dag Brandweer Barendrecht 2012

Zaterdag 27 oktober, van 10 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags, vond de open dag van de Brandweer van Barendrecht plaats. Naast de brandweer was onder andere ambulance- en politiepersoneel met hun voertuigen aanwezig. De bezoekers konden de voertuigen van binnen en buiten bekijken. Er waren veel hulpverleners aanwezig om de vragen van de bezoekers te kunnen beantwoorden.

Gedurende de dag hebben brandweer (en de jeugdbrandweer), ambulance en politie verschillende demonstraties gegeven (zie ook de foto’s en video’s onder dit artikel). Zo kon er worden gekeken naar een demonstratie van een AED inzet waarbij brandweer en ambulance nauw samenwerken om een slachtoffer te reanimeren. De brandweer demonstreerde ook hoe ze te werk gaan als er iemand bekneld zit in een auto.

Tegen het middaguur demonstreerde ook de jeugdbrandweer wat ze zoal leren op de jeugdbrandweer. De jeugdleden kwamen het demonstratiegebied ingereden met een echte brandweerauto waarna ze een fictieve brand te lijf gingen waar ook een slachtoffer bij betrokken was. Na deze demonstratie heeft de brandweer in samenwerking met de DCMR (Milieudienst Rijnmond) laten zien hoe ze een ongeval met gevaarlijke stoffen aanpakken.

Aan het eind van de open dag, iets na 4 uur, werd het evenement afgesloten met een grote spectaculaire demonstratie. De verschillende hulpdiensten lieten zien hoe ze te werk gaan als er een grote brand uitbreekt waar verschillende slachtoffers bij zijn betrokken. Terwijl de jeugdbrandweer een auto bluste en een slachtoffer redde was de brandweer bezig met het bestrijden van een (gesimuleerde) grote gebouwbrand. Uit de grote rookwolk (die wel echt was, maar niet schadelijk) steeg een grote ladder. Een ladderwagen uit Rotterdam was ook op de open dag gekomen om te laten zien dat ze met gemak iemand van het dak kunnen redden. Na verschillende bluswerkzaamheden in en rond het gebouw was de brand ‘brandmeester’ en kwam de dag op zijn einde.


Foto’s en Video’s

AED Demonstratie

Knip/Beknelling Demonstratie

Jeugdbrandweer Demonstratie

Vuurbestrijding Demonstratie (Einddemo)

 

| »