Fietserstunnel, Heinenoordtunnel

BARENDRECHT – De buis voor landbouwverkeer, brommers en scooters van de Tweede Heinenoordtunnel is vanaf morgen (Woensdag 20 april 2022) (woensdag 20 april) tot en met donderdag 2 juni doordeweeks afgesloten tussen 07.00 en 17.00 uur.

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit zodat door deze buis tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel (A29) in 2023 en 2024 bussen van Connexxion kunnen rijden. Rijkswaterstaat hangt daarvoor o.a. ventilatoren op en brengen brandblusvoorzieningen aan.

Extra goed opletten

Tijdens de afsluitingen van de tunnelbuis voor het landbouwverkeer, moeten de bromfietsers en scooterrijders gebruikmaken van de buis voor fietsers en voetgangers. Het wordt met de brommers en scooters dus veel drukker in deze buis. Let extra goed op, pas je snelheid aan en geef elkaar voldoende ruimte om te passeren.

Hinder voor landbouwverkeer

De buis van de Tweede Heinenoordtunnel voor het landbouwverkeer is in de periode van woensdag 20 april tot en met donderdag 2 juni op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 17.00 uur afgesloten. In de weekenden wordt er niet gewerkt en is de tunnel beschikbaar. Voor het landbouwverkeer is er op doordeweekse dagen, een doorgang mogelijk tussen 12.00 en 13.00 uur. Hiervoor zijn verkeersregelaars aanwezig. Donderdag 2 juni is er geen doorgang mogelijk. Dan worden de aanpassingen getest.

Door de aanpassingen is vanaf 2 mei de doorrijhoogte van de buis voor het landbouwverkeer verlaagd naar 4,2 meter. Deze doorrijhoogte blijft zo tot einde renovatie. Vanaf 2 mei hangen er waarschuwingshoogtebalken en is de bebording aangepast.

Beperken hinder tijdens renovatie Heinenoordtunnel

De renovatie van de Heinenoordtunnel in 2023 en 2024 veroorzaakt hinder voor de omgeving, weggebruikers en bedrijven. Dit is volgens Rijkswaterstaat onvermijdelijk: “Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werkt Rijkswaterstaat in verkeersluwe perioden, dat wil zeggen in weekenden, nachten en vakantieperioden. Daarnaast treft Rijkswaterstaat maatregelen zoals het stimuleren van fietsen, thuiswerken en reizen met het openbaar vervoer.

En om zo veel mogelijk mensen tijdens de afsluitingen van en naar de Hoeksche Waard te kunnen laten reizen, is een van deze maatregelen om tijdelijk met pendelbussen door Tweede Heinenoordtunnel te rijden, door de buis die normaal door het landbouwverkeer wordt gebruikt. Het openbaar vervoer is daarmee een goed alternatief voor de auto. De buis van het landbouwverkeer moet worden aangepast voor de veiligheid van de passagiers van de bussen. De andere buis blijft beschikbaar voor (brom)fietsers en voetgangers zodat ook de (brom)fiets een alternatief is voor de auto.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »