7-9 jan: Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) voor werkzaamheden aan brandblusvoorziening

BARENDRECHT – De Heinenoordtunnel (A29) is tussen vrijdag 7 en zondag 9 januari 2022 gesloten vanwege werkzaamheden aan de brandblusvoorziening in de tunnel en testen daarvan:

Van vrijdag 7 januari 22.00 uur tot zaterdag 8 januari 09.00 uur is de tunnel richting Rotterdam afgesloten. Van zaterdag 8 januari 22.00 uur tot zondag 9 januari 09.00 uur is de tunnel afgesloten richting Bergen op Zoom. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Brandblusinstallatie

Sinds deze week staan er aan beide kanten van de tunnel 24/7 brandblusvoertuigen met 2 brandweerlieden paraat. Rijkswaterstaat heeft het bedrijf moeten inhuren op last van de gemeente Barendrecht en Hoeksche Waard om de veiligheid te garanderen zolang de brandblusvoorziening niet volledig op orde is. In Barendrecht staat het schuimblusvoertuig nabij de calamiteitendoorgang om de A29 tunnelbuis in de rijden vanaf het naastgelegen Tunnelpad.

Rijkswaterstaat: “Tijdens de afsluitingen voeren we diverse werkzaamheden uit aan de brandblusvoorziening in beide tunnelbuizen. Er wordt onder andere gewerkt aan het verlagen van de waterdruk. Na de werkzaamheden testen we de brandblusvoorzieningen.

Afsluiting

Zolang de Heinenoordtunnel afgesloten is geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is. Tijdens de afsluiting van een tunnelbuis bedraagt de extra reistijd (bovenop de gebruikelijke reistijd), afhankelijk van het tijdstip, tussen de 10 en 15 minuten.

Artikelfoto: De (ingehuurde) brandweervoertuigen aan de Barendrechtse kant van de Heinenoordtunnel

« | »