BARENDRECHT – In de week van 22 april start de gemeente met de aanleg van een rotonde op de 3e Barendrechtseweg. De rotonde ontsluit de woonwijken Lagewei (via de Zichtwei) en Ter Leede (via de Hooimeijerlaan). Het is de bedoeling dat de nieuwe rotonde klaar is op 2 mei.

Aangezien de 3e Barendrechtseweg van belang is voor de afwikkeling van het Barendrechtse verkeer, voert de gemeente de werkzaamheden uit tijdens de schoolvakantie in mei. In de eerste week van de werkzaamheden (22 tot en met 25 april) wordt 1 baan van de 3e Barendrechtseweg doordeweeks afgesloten. Het verkeer wordt met stoplichten geregeld. Het Land van Barendreght wordt tijdelijk ontsloten via Ter Leede. Fietsers en wandelaars ondervinden geen hinder. In de tweede week van de werkzaamheden (28 april tot en met 2 mei) is de 3e Barendrechtseweg doordeweeks volledig afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

Nieuwe wegenstructuur Lagewei

Als de nieuwe rotonde is aangelegd, wordt de aansluiting vanaf de 3e Barendrechtseweg ten noorden van de rotonde Kilweg/3e Barendrechtseweg afgesloten. Het autoverkeer kan vanaf dat moment Sporthal Lagewei, de Zuiderhavenkerk en het Dalton Lyceum bereiken via de nieuwe rotonde en de Zichtwei en Hakwei. De afzetpaaltjes aan de Hakwei worden definitief verwijderd. CSG Calvijn Groene Hart is bereikbaar via een zijstraat van de Zichtwei.

Beplanting

Omdat de werkzaamheden tot begin mei duren is de gemeente Barendrecht niet meer in staat om nog in dit plantseizoen de bomen en overige beplanting aan te brengen. Wel zaaien ze na de werkzaamheden verschillende stroken gras in.

Milieupark

Over enkele maanden wordt langs de Zichtwei nog een milieupark aangelegd waar u uw glas, papier, kunststof en textiel kwijt kuntBekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »