Gemeente voert snelheid op: Vrijdag nieuw asfalt in S-bocht Sweelincklaan

BARENDRECHT – Na een reeks ongelukken in de S-bocht van de Sweelincklaan heeft de gemeente vorige week besloten om de snelheid te verlagen van 50 naar 30 km/u. Het asfalt bleek namelijk niet overal aan de norm te voldoen voor deze snelheid. Nieuw asfalt zou nog tot zeker het voorjaar van 2017 op zich laten wachten, zo liet de gemeente vorige week weten.

Vanmiddag liet de gemeente weten dat ze toch direct werk hebben gemaakt van het aanleggen van nieuw asfalt: aanstaande vrijdag is de Sweelincklaan afgesloten voor het opnieuw asfalteren van de S-bocht. Het ongeval van afgelopen weekend, waarbij weer een auto tegen een boom klapte, zou hier zo maar eens de directe aanleiding voor kunnen zijn geweest.

Snelheid weer naar 50km/u

Vanwege de werkzaamheden zal er vrijdag 16 december een omleiding worden ingesteld voor het stuk Sweelincklaan tussen de Bachlaan en de Middeldijk. De werkzaamheden duren volgens de planning één dag. Nadat het nieuwe asfalt is gelegd zal de snelheid weer worden verhoogd naar de oorspronkelijke 50 kilometer per uur.

Update 16 december

De werkzaamheden hebben vandaag (Dinsdag 13 december 2016) plaatsgevonden:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »