Jeugdleden CAV Energie vallen in de prijzen bij Kids Run Rotterdam

BARENDRECHT – De jeugd van C.A.V. Energie heeft afgelopen zaterdag weer goede zaken gedaan tijdens de jaarlijkse Rotterdam marathon kidsrun. Eén dag voor de grote marathon is de Coolsingel het strijdtoneel voor de kinderen. De jeugd kan ieder jaar 1 of 2,5 km lopen en voor de ouderen is er een 4,2 km mini marathon.

Het weer wilde vandaag (Maandag 13 april 2015) helaas wat minder meewerken, maar de sfeer zat er goed in. Energie stond dit jaar met ruim 100 gemotiveerde atleten aan de start.

Start

In het startvak is het wat dringen geblazen. Helaas een paar kleine valpartijtjes door wat duw en trekwerk. Na 100 meter ligt het veld een beetje uit elkaar en kan er lekker gelopen worden. Aangemoedigd door het enthousiaste publiek komt iedereen moe maar voldaan bij de finish aan.

Podiumplaatsen

In de categorie meisjes 7/8 jaar pakte Lila van Nieuwkoop het goud op de 1 km. Cedric de Jager ging er met het zilver vandoor. Britt de Blaauw won in de categorie meisjes 9/10 jaar de 1e prijs en Pieter Fallaux deed hetzelfde bij de jongens. Daniel van Noordenne werd knap 3e bij de jongens 11/12 jaar.

Op de 2,5 km vielen de Energie atleten eveneens in de prijzen. Lotte de Visser behaalde een 2e plaats bij de meisjes in de categorie 10/12 jaar. Een dubbelslag bij de meisjes 13/15 jaar. Lotte Veldhoen stond op de hoogste trede van het podium en Lois Stokkers pakte een mooie 2e plaats. Yosta de Stigter kon er net niet voor zorgen dat er een compleet Energie podium stond en werd netjes 4e. Bij de jongens 13/15 jaar was Mark de Naaijer onverslaanbaar, met grote overmacht won hij deze race.

Ook op de 4,2 km minimarathon was er een overwinning bij de vrouwen. Ashley Melcherts liet haar concurrentes meer dan een minuut achter zich.

Prestatie

Naast deze ere plaatsen hebben uiteraard alle atleten een fantastische prestatie geleverd. Volgend jaar staan is het team van C.A.V. Energie weer van de partij.