Medailleregen voor jongtalenten GV Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag (28 maart) was de turnhal van GV Barendrecht het toneel voor de 2e jong talenten wedstrijd. Jonge turnsters uit de regio Zuid-Holland nemen het in drie niveaus tegen elkaar op. De beste 16 turnsters per niveau plaatsen zich voor de finalewedstrijd op 9 mei.

Voor-instappers N-niveau

In de eerste ronde was het de beurt aan de voor-instappers N-niveau Jelina Huijskes, Jasmijn van Noort, Finn Schop en Demi Franssen. Laura de Jager, welke vorige wedstrijd het zilver won, moest deze wedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan in verband met een gebroken enkel. Alle turnsters lieten enorme vooruitgang zien, Jelina turnde een prachtige rekstokoefening, Jasmijn een mooie vloeroefening, Finn een goede overslag over de pegasus en Demi turnde op ieder toestel nieuwe elementen en wist een balkoefening zonder val te turnen. Hier en daar lieten de dames nog wat puntjes liggen maar de resultaten waren erg mooi! Jasmijn van Noort werd 2e, Jelina Huijskes 3e en Finn Schop kreeg een medaille voor haar 5e plaats. Demi Franssen belande net naast het podium en werd 6e.

Mini’s

In de tweede ronde kwamen de ‘mini’s’ in actie, turnsters geboren in het jaar 2008. Zoia Vasseur, Tara van Osnabrugge, Sascha ’t Hart en Tammy Kuiters lieten zien dat zij vooral erg netjes kunnen werken. Dit keer wisten deze dames allemaal de balkoefening uit te turnen, zonder te vallen! Zoia was zelfs de allerbeste op de brug. Waar alle dames vorige keer nog een basis oefening turnde op vloer, werden er dit keer wat moeilijkere elementen geturnd. Ook in deze ronde was het podium weer mooi rood-wit-blauw. Zoia Vasseur won het zilver, Sascha ’t Hart het brons en Tammy Kuiters kreeg een medaille voor de 5e plaats. Tara van Osnabrugge liet enorme vooruitgang zien en werd mooi 6e.

Voor-instappers D-niveau

In de derde ronde was het de beurt aan de voor-instappers D-niveau. Sophie Sahertian turnde op ieder toestel stabiel en viel op door haar mooie gestrekte benen en voeten, op het toestel balk moest zij helaas twee vallen incasseren. Babette Vos behaalde het 2e cijfer van de wedstrijd op de balk en een mooie  brug, zij maakte een dure fout op vloer wat haar achteraf gezien een podiumplaats kostte. Sanne Roderkerk liet zien wat zij kan en turnde netjes, op sprong behaalde zij zelfs het vijfde cijfer van de wedstrijd. Sophie Sahertian wist zich uiteindelijk naar de 5e plaats te turnen en kreeg hier een mooie medaille voor, Babette Vos werd mooi 7e en Sanne Roderkerk wist zich naar de 10e plaats te turnen.

Finalewedstrijd

Met 11 turnsters en 7 medailles rijker waren de juffen dan ook erg blij met 100% doorstroming naar de finalewedstrijd op 9 mei, ook georganiseerd door GV Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »