1 april grap Groen van Prinsterer: Leerlingen present voor schoolinspectie

BARENDRECHT – Vandaag (Woensdag 1 april 2015) kreeg de bovenbouw van basisschool Groen van Prinsterer aan de Hof van Maxima onverwachts bezoek en dat was wel even schrikken. De leerkrachten ontvingen direct bij aanvang van de schooldag een brief van het Ministerie van Onderwijs. In deze brief uitte het Ministerie haar zorgen, omdat de leerlingen nu wel van prachtige huisvesting voorzien zijn, maar de schoolbibliotheek op deze locatie nog steeds niet geopend is.

Vragenlijst van schoolinspectie

Elke leerkracht van groep 5 tot en met 8 diende alle leerlingen binnen een half uur een vragenlijst te laten invullen, waaruit onder andere moest blijken of de leerlingen wel voldoende gelezen hadden de afgelopen periode en hoe het met hun leesbeleving gesteld was. Ook stond in de brief te lezen dat de schoolinspectrice om exact negen uur de vragenlijsten in ontvangst wilde nemen en iedereen verwachtte in de hal van de school.

Uiteraard gingen de leerlingen en leerkrachten ijverig aan de slag, waarna de komst van de inspectrice voor een lachsalvo zorgde. De dame in kwestie leek namelijk wel akelig veel op een leerkracht uit groep 8…

Schoolbibliotheek

De kinderen kregen vervolgens het heuglijke nieuws te horen dat de schoolbibliotheek met ingang van vandaag (Woensdag 1 april 2015) officieel geopend zou zijn en dat was gelukkig geen grap. De bibliotheek is mede dankzij de prachtige opbrengst van de sponsorloop voorzien van vele, nieuwe titels. Bovendien krijgen kinderen voortaan de mogelijkheid hun wensen en ideeën voor nieuwe boeken in een stembus te deponeren, zodat de bibliotheek aan kan blijven sluiten op wat er bij de kinderen leeft en wat zij graag willen lezen. Ook kunnen de kinderen dankzij Schoolwise binnenkort online met een eigen account boeken uitzoeken, bijvoorbeeld gesorteerd op onderwerp. Mooie ontwikkelingen die ter introductie wel een 1 april grap waard waren.

Onderbouw

De onderbouw was overigens al eerder dit schooljaar van goede bibliotheekfaciliteiten voorzien. Zo is er in de hal van Hof van Maxima een speciale Kleuterbibliotheek ingericht en hebben groep 3 en 4 een eigen klassenbibliotheek. Natuurlijk zijn deze bibliotheken eveneens rijkelijk voorzien van nieuwe boeken. Zo heeft De Groen leesplezier voor alle leerjaren gecreëerd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »