Barendrechtse BMX-ers bij Open Zuid Hollands kampioenschap (Rijswijk)

BARENDRECHT/RIJSWIJK – Vorige week zondag (13 juli) werden in Rijswijk de Open Zuid Hollands BMX kampioenschappen gereden. Dit is een ééndaagse wedstrijd waarbij iedereen van elk niveau kan inschrijven.

Nog even een wedstrijdje meepikken voor het WK, of extra wedstrijdervaring opdoen? Anders dan de wedstrijden waar normaal aan meegedaan wordt, omdat die altijd een onderdeel van een competitie zijn. In Rijswijk bepaalt de vorm van de dag hoe je finisht. Verrassende uitslagen kunnen het gevolg zijn, en dat maakt deze wedstrijd zo leuk.

FCC Barendrecht

Uiteraard doet ook een delegatie Oranje Barendrechters mee. Niet alleen de wedstrijdrijders lieten zien hoe zij het afgelopen seizoen gegroeid zijn. Snelheid, techniek, fietsbeheersing; zij hebben de toeschouwers laten genieten van de mooie BMX-sport en niet onverdienstelijk. Ook nieuwe leden van de club hadden zich ingeschreven en zij hebben laten zien dat zij een mooie belofte voor de club zijn. Max de Groot; knap 1e in de B-finale reed met een grote glimlach zijn finale. Kees Wildeboer traint nog maar 4 maanden, maar heeft ook al een mooie B-finale plek behaald.

UCI BMX World Championship

Deze wedstrijd was voor de meeste rijders een mooie afsluiting van het eerste gedeelte van het BMX-jaar. De enthousiaste Barendrechtse BMX liefhebbers zullen vóór hun vakantie gaan genieten van het UCI BMX World Championship in Ahoy Rotterdam, óf als rijder óf als supporter. Op woensdag 23 en donderdag 24 juli zullen de FCCBarendrecht rijders in actie komen (wkbmx.nl).

Op de foto van links naar rechts: Max, Jens, Mees, Nova, Boyd, Duncan, Mika, Menno, Jeffrey en LotteBekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »