Energie-zonnepanelen in gebruik genomen: "Duurzaamheid om sport te verbeteren"

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen zaterdag 15 december even na elf uur werden 96 zonnepanelen op het dak van de kantine bij atletiekvereniging CAV Energie feestelijk in gebruik genomen. Jeugdleden staken symbolisch de stekker van de zonnepanelen in een skydancer.

Met deze zonnepanelen zal atletiekvereniging Energie de komende jaren fors op energie besparen. Deze besparing moet over 5 tot 7 jaar vervolgens weer ten goede komen aan de club, o.a. door verbetering van het sportaanbod en de kwaliteit. Ook wil de vereniging kijken of een deel van de winst opnieuw moet worden geïnvesteerd in het verduurzamen van het clubgebouw d.m.v. isolatie (gasverbruik terugdringen).

Zonnepanelen

Bij deze ingebruikname bij weliswaar zonnig maar toch koud weer werden een aantal korte toespraken gehouden onder meer door Energievoorzitter Bouke Bussemaker. Voorts waren vertegenwoordigers aanwezig van onder meer het Rabobank Coöperatiefonds, de leverancier Wattco en wethouder Nico Bults van de gemeente Barendrecht. Na de opening kon in de kantine informatie over zonnepanelen ingewonnen worden bij een tweetal medewerkers van Wattco. Ook konden de zonnepanelen van dichtbij bekeken worden door op een versierde jurytrap te klimmen en vandaar een kijkje op het dak te nemen.

Deze investering in zonnepalen, mogelijk mede dankzij een bijdrage van het Rabobank Coöperatiefonds, en de onlangs aangebrachte energiebesparende warmwatervoorziening maken deel uit van het beleid van CAV Energie om als atletiekvereniging naast een gezond sportklimaat een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »