Nieuwjaarsconcert Harmonievereniging 2017 door Adrumaline

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Tijdens het nieuwjaarsconcert van de Harmonievereniging Barendrecht heeft de eigen slagwerkersgroep Adrumaline voor de muziek gezorgd. De slagwerkers brachten een leuk en gevarieerd nieuwjaarsprogramma ten gehore.

Voorzitter Frank Verhulst hield aan het begin van de avond zijn nieuwjaarstoespraak waarin hij terugblikte op 2016 waarin de vereniging weer veel optredens en activiteiten heeft gehad en ook het ledenaantal weer is gestegen. Zie ook: Jubilarissen Harmonievereniging Barendrecht gehuldigd

Nieuwjaarsconcert

In de nieuwjaarstoespraak stond voorzitter Frank Verhulst samen met de aanwezigen stil bij een aantal belangrijke momenten van het afgelopen jaar. Zo is het plan om van het tuinstoelenconcert op het Havenhoofd en in het centrum een jaarlijkse traditie te maken. Ook gaat de vereniging haar best blijven doen om de jeugd te interesseren voor de harmonie, want “zonder jeugd, geen toekomst“, zo stelde de voorzitter (92 van de 386 harmonieleden zijn momenteel jonger dan 18 jaar).

Naast de positieve terugblik zijn er ook zorgen over de toekomst. De toekomst van het Trefpunt, de thuisbasis van de harmonievereniging, staat momenteel ter discussie in de politiek. Restauratie en sloop zijn een optie, “maar wat dan” reageerde de voorzitter. Hij hoopt snel meer duidelijkheid te krijgen van het gemeentebestuur zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Toch sloot hij af met een positieve noot: “We zullen niet blijven hangen in zorgen, maar gaan het jaar in met nieuwe energie en gedachten.

Harmonie

Harmonievereniging Barendrecht kan weer terug zien op een geslaagde avond en heeft ook weer volop plannen voor de toekomst. Nieuwe ervaren- maar ook aankomende- en beginnende muzikanten vanaf 4 jaar zijn van harte welkom bij één van de orkesten of groepen die de vereniging rijk is. Ook voor zang kan men v.a. 6 jaar terecht bij de vereniging. De vereniging gaat ook weer starten met een slagwerkgroep voor volwassenen op dinsdagmiddag.

Verder gaat de vereniging op korte termijn ook starten met groepslessen voor kinderen op verschillende instrumenten van de harmoniebezetting. Daarvoor zijn uiteraard meerdere aanmeldingen nodig. Dus hierbij een oproep voor kinderen vanaf 6 jaar voor blokfluit, en vanaf 8 jaar op alle andere instrumenten van de Harmoniebezetting. Kijk voor informatie over de vereniging op harmoniebarendrecht.nl of neem contact op met secretaris@harmoniebarendrecht.nl of bel met secretaris Maria Prooi 06-42412638Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »