BARENDRECHT – Samen muziek maken is nog veel leuker dan alleen. En ook samen leren en ontdekken van de unieke mogelijkheden van ieder kind is leuker met een groep dan alleen. De maatjes luisteren en spelen mee en vormen vanaf de eerste les ook het allereerste publiek voor het individuele kind.

Lesmethode

Door het werken met groepen kinderen tegelijk is het financieel in iedere situatie en voor ieder kind mogelijk deel te nemen aan instrumentaal onderwijs.  Het werken met groepen kinderen vraagt de nodige aanpassingen ten opzichte van het reguliere muziekonderwijs. Een belangrijk kenmerk van de gebruikte methode is dat er voor het grootste deel, en in de eerste maanden zelfs volledig, auditief gewerkt wordt. Aan de hand van versjes, liedjes en ritmes leren de kinderen herkennen wat ze moeten spelen, welke bouwsteen nodig is. Leerlingen zijn tijdens dit proces elkaars maatje. Door naar elkaar te luisteren en te kijken leren de kinderen en corrigeren en inspireren ze elkaar.

De auditieve manier van werken levert al heel snel een goed klinkend resultaat op. Ervaringen hiermee in de afgelopen zes jaar laten ook zien dat leerlingen die langdurig een instrument gaan bespelen een uitstekend ritmegevoel hebben ontwikkeld.

Muziekmaatjes

Muziekmaatjes is zo samengesteld dat het niet alleen een auditieve vioolmethode is, maar ook geschikt in combinatie met blaasinstrumenten zoals blokfluit, dwarsfluit, trompet of trombone. Op deze wijze komen de kinderen in de cursus met verschillende motorische vaardigheden en fysieke sensaties in aanraking.

De cursus is gestart op 15 april met een kennismakingsles en duurt 8 weken op vrijdagmiddag 16.00-16.30 uur en kost 40 euro inclusief gebruik van een instrument (voor zover voorradig). De minimum leeftijd is 7 jaar.

Informatie en aanmelden

De lessen worden gegeven in gebouw Het Trefpunt dr. Kuijperstraat 4 in Barendrecht door Jacinta van Mill-Floor. Informatie: harmoniebarendrecht.nl of stuur een mail naar secretaris [@] harmoniebarendrecht.nl of bel Maria Prooi via 06-42412638Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »