Kampioenen BVV gehuldigd op gemeentehuis, volgend seizoen terug in Tweede Divisie

BARENDRECHT – [Foto’s] BVV Barendrecht is afgelopen zaterdag kampioen geworden na een 0-2 winst tegen VV Kloetinge in de Derde Divisie B. Het feest werd afgelopen zaterdagavond al gevierd de kantine van BVV op Sportpark de Bongerd, maar vanavond (Maandag 27 mei 2024) werden de spelers, trainer Leen van Steensel en staf gehuldigd op het gemeentehuis van Barendrecht. Dankzij het kampioenschap promoveert BVV volgend seizoen van de derde naar de Tweede Divisie, het hoogste amateurniveau.

Wethouder Margo Stolk (sport): “Als gemeente Barendrecht zijn we ontzettend trots op het elftal van de Barendrechtse Voetbal Vereniging! Mooi om te zien dat de mannen het zover geschopt hebben en Barendrecht weer in de Tweede-Divisie hebben geplaatst! Hard werken, vastberadenheid en teamspirit is daarmee beloond. Een mooie prestatie waardoor veel Barendrechters zaterdag een feestje hebben gevierd! Een huldiging namens het gemeentebestuur heeft het voetbalteam natuurlijk dik verdiend!

Huldiging

Burgemeester Schneider sprak het team trots toe en feliciteerde de spelers, het hele team met staf alsook de voetbalclub BVV met het behaalde kampioenschap. BVV aanvoerder Danny Monster ontving als eerste een bos bloemen uit handen van wethouder Stolk, vervolgens ontvingen alle spelers van de burgemeester en aanwezige wethouders een bos bloemen. De burgemeester ontving vervolgens van BVV voorzitter Frank van Beuningen het eerste kampioenschap t-shirt.

Zie ook: Kampioenen BVV Barendrecht gehuldigd

Tweede Divisie

BVV is kampioen geworden met 71 punten uit 34 wedstrijden, Stedoco volgt met 69 en Blauw Geel met 67 punten. In het nieuwe seizoen is Barendrecht terug in de Tweede Divisie, waar het in 2019 uit degradeerde. De rood/witten komen daar aloude bekenden tegen zoals kampioen Spakenburg, Katwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys, GVVV en uit de regio Rotterdam voorlopig alleen nog Jong Sparta. Of Excelsior Maassluis en Kozakken Boys behouden blijven, hangt af van de nacompetitie.

Selectie

De selectie van Barendrecht zal in het nieuwe seizoen deels een ander gezicht hebben. Robbert Olijfveld gaat naar Sportlust’46, Tim Eekman en Sam van de Kreeke vertrekken naar buurman Smitshoek en Niels Vorthoren stopt. Daartegenover staat de komst van nieuwkomers Bram de Bruin (Rijnsburgse Boys), Kevin Rook (Kozakken Boys), Ricky van Mierlo (Quick), Wouter Vermeer (TOGB), Lorenzo Braaf en Nino Urban (Smitshoek) en Joshua Kassels (Capelle).

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »