Succesvol schoolkorfbaltoernooi bij KV Vitesse op De Bongerd

BARENDRECHT – Op Hemelvaartsdag waren de korfbalvelden van Vitesse op de Bongerd het strijdtoneel van een schoolkorfbaltoernooi. Bijna 100 kinderen van vijf verschillende scholen uit Barendrecht gingen afgelopen donderdag de strijd met elkaar aan.

De afgelopen weken waren de kinderen welkom bij Vitesse om te oefenen voor het toernooi, en op Hemelvaartsdag werd duidelijk of deze oefening zijn vruchten had afgeworpen.

Toernooi

De teams waren verdeeld over drie categorieën: groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Na poulewedstrijden en halve finales was het moment aangebroken om de winnaars van de categorieën te bepalen. Voor groep 3/4 ging de finale tussen het team van CBS Het Kompas en De IJsberen van de Dr. Schaepmanschool. Bij groep 5/6 werd de finale gespeeld door de Oranje Leeuwen van CBS Groen van Prinsterer en In the Mix van CBS De Ark. Voor de eerste prijs bij groep 7/8 werd gespeeld tussen De Groene Korfknallers van CBS Groen van Prinsterer en De Nacho Chip Eters van de Dr. Schaepmanschool.

Uiteindelijk kan er per categorie maar één winnaar zijn, en dit waren de kinderen van CBS Het Kompas voor groep 3/4, In the Mix voor groep 5/6 en De Groene Korfknallers voor groep 7/8. Na de finales kregen de winnaars een mooie beker uitgereikt door de sponsor van het toernooi, Remon van Loon van Aad van Loon Sport.

Het was voor heel veel kinderen een leuke sportieve dag en een mooie introductie met korfbal. Genoeg motivatie dus om deze geslaagde dag volgend jaar te herhalen.

Artikelfoto: MBR Fotografie, via KV Vitesse