39e Ziedewij Oude Maasloop bij CAV Energie

BARENDRECHT – Vanochtend (Zondag 9 september 2018) vond bij atletiekvereniging C.A.V. Energie op Sportpark de Bongerd voor de 39e maal de Ziedewij Oude Maasloop, een hardloopwedstrijd over 10 kilometer, plaats.

Bij de dames was Carola Schot van de organiserende vereniging Energie in een tijd van 42.42 minuten de snelste; bij de heren ging de overwinning naar Roy Werner uit Dordrecht in 36.31 minuten.

De 10 kilometer

Om 11.00 uur klonk het startschot voor zo’n 50 atletes en atleten. Het parcours voerde hen via één ronde door Barendrecht via het Provinciale fietspad naar de Oude Maas; de terugweg voerde deels via de Barendrechtseweg terug naar het Sportpark De Bongerd. De deelne(e)m(st)ers konden, hoewel al september, genieten van een prachtig zonnetje gedurende hun race over het mooie, snelle parcours.

Na afloop konden ze bijkomen van de inspanningen op het prachtige terras voor de gezellige kantine van atletiekvereniging C.A.V. Energie.

De 1.000 meter voor de jeugd

Voorafgaande aan de 10 kilometer was er op de atletiekbaan een start voor de jeugd. Zij konden zich uitleven over twee en een halve baanronde of wel 1.000 meter. Deze 1.000 meter wedstrijd leverde winst op voor Lola Werrelman in een tijd van 5.52 minuten en voor Lars Engel in 3.44 minuten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »