Hockeyheren HCB promoveren voor het eerst in de geschiedenis naar de eerste klasse

BARENDRECHT – Hockeyclub Barendrecht kan terug kijken op een geweldig seizoen. Eerder vierde de club al het kampioenschap en promotie van HCB Dames 1 en afgelopen weekend kwam hier nog een geweldig clubsucces bij.  Het eerste heren team wist promotie naar de eerste klasse af te dwingen door in een play-off te winnen van het Ommoordse OMHC.

Het was een geweldig seizoen, aldus voorzitter Erik Beenen. De promotie van zowel Dames 1 als Heren 1 geeft een enorme inspiratie voor alle 1.200 leden van onze gezellige gezinsvereniging: “We kijken nu al uit naar volgend seizoen, en gaan erg tevreden de zomerstop in.

Play-off

De play-off werd gespeeld in een ‘Best-of-Three’  serie, om te winnen moesten 2 van de 3 wedstrijden gewonnen worden. Vorige week werd de eerste wedstrijd gespeeld, thuis, op Sportpark De Doorbraak in Barendrecht. HCB speelde, onder aanmoediging van honderden toeschouwers overtuigend en won met 3-0. De tweede wedstrijd vond afgelopen zaterdag plaats, dit keer in Nesselande bij OMHC. De Barendrechtse supporters waren in groten getale meegereisd om het team te ondersteunen.

Wederom bleek HCB Heren 1 een maatje te groot voor de heren van Ommoord. Waar OMHC wat afwachtend startte, zette HCB vanaf het begin druk wat resulteerde in een geweldige backhandgoal van Tim Schilling. Door het luide gejuich dat op dat moment door Nesselande klonk werd het de HCB mannen duidelijk dat zij eigenlijk met 12 man op het veld stonden.

De tweede helft bleef lang spannend tot Stephan Kooij 5 minuten voor tijd zijn titel van topscoorder nogmaals onderstreepte door een schitterende aanval af te ronden en de stand 0-2 werd. Vanaf dat moment wist men het zeker, volgend jaar speelt HCB voor het eerst in de geschiedenis in de eerste klasse. De club is blij dat ook volgend seizoen de training/coaching van Heren 1 in professionele handen is van Jorgen Kwinkelenberg, geassisteerd door Sebastiaan de Geest.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »