Basketbalvrouwen Renes/Binnenland strijdend ten onder bij bekerfinale in De Driesprong

BARENDRECHT – [Foto’s] Het is de basketbalvrouwen van CBV Binnenland afgelopen zaterdag niet gelukt om de bekerfinale tegen Solar-Systemen Grasshoppers te winnen. De basketbalsters van Renes/Binnenland keken na enkele minuten al tegen een achterstand van 8 punten aan. Gedurende de wedstrijd werd het puntenverschil regelmatig groter.

Pas tegen het eind van de wedstrijd wist Renes/Binnenland het verschil weer terug te brengen tot 12 punten (56-68), maar de speelsters konden deze trend niet doorzetten. Daarnaast was de wedstrijd met nog krap 5 minuten op de klok ook bijna voorbij. De eindstand werd 64-80. De Barendrechtse basketbalvrouwen moesten daardoor genoegen nemen met een tweede plaats. De basketbalsters uit Katwijk ontvingen de beker.

Wedstrijdverslag

Het wedstrijdverslag door CBV Binnenland (bekijk hier de foto’s):

In een volgepakte sporthal De Driesprong stond zaterdagavond voor Renes/Binnenland de bekerfinale op het programma. Tegenstander was Solar-Systemen Grasshoppers uit Katwijk dat in de reguliere competitie als eerste was geëindigd en nog volop meedoet in de play-offs om het landskampioenschap. Heel veel vrijwilligers hadden met extra tribunes en een speciale vloer de sporthal omgebouwd tot een prachtig basketbalstadion, dit zorgde met de honderden supporters voor een uitstekende ambiance. Bij Renes/Binnenland, dat werd gecoacht door Linda Appers en Michel Appers, ontbrak de langdurig geblesseerde Myrthe den Heeten die herstellende is van haar knieoperatie.

De wedstrijd begon niet goed voor Renes/Binnenland. Grasshoppers liet meteen zien dat het in een goede vorm verkeert en nam een 0-8 voorsprong. Renes/Binnenland had pech in de afwerking en bij een 3-13 achterstand halverwege het eerste kwart nam coach Linda Appers al een time-out om orde op zaken te stellen. Daarna liep het iets beter bij Renes/Binnenland maar Grasshoppers bouwde de voorsprong zelfs nog iets uit, tussenstand na het eerste kwart 23-11.

In het tweede vloog Grasshoppers uit de startblokken en bouwde het halverwege de voorsprong zelfs uit tot 20 punten: 15-35. Renes/Binnenland knokte zich weer enigszins terug en bij een stand van 23-38 nam de tegenstander een time-out. Het restant van het tweede kwart werd er over en weer gescoord waardoor de ruststand  op 29-46 kwam.

In het derde kwart streed Renes/Binnenland weer voor wat het waard was en lukte het zowaar om er weer een echte wedstrijd van te maken. De achterstand liep halverwege het derde kwart terug tot 12 punten (41-53), maar na opnieuw een time-out bouwde Grasshoppers de voorsprong weer uit en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Stand na het derde kwart 47-64.

Ook het vierde kwart bleef Renes/Binnenland er in geloven en weer werd de achterstand halverwege het kwart teruggebracht tot 12 punten (56-68). Toen Zera Butter met 5 persoonlijke fouten het veld moest verlaten en de wedstrijd echt gespeeld was lieten coaches Linda en Michel Appers de talentvolle bankspeelsters Simone Hoppe en Anique van Schijndel nog wat ervaring opdoen. De wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met een stand van 64-80. Een terechte overwinning voor het zeer sterke Grasshoppers en complimenten voor de strijd en inzet van Renes/Binnenland.

Scores aan de kant van Renes/Binnenland: Maxime Essenstam 16 punten, Gabriëlle van den Bosch 11 punten, Zera Butter 10 punten, Eline Kasius 7 punten, Lisa van den Adel 7 punten, Inez van Hulsen 6 punten, Chermensa van la Parra 3 punten, Susanne Taal 2 punten en Simone Hoppe 2 punten.

Hiermee komt een einde aan een bewogen seizoen van Renes/Binnenland dat nu alvast met veel enthousiasme en optimisme kan gaan vooruitkijken naar het komende seizoen. Heel hartelijk dank aan alle trouwe supporters, sponsors en vrijwilligers!