Bestuurders en topsporters verenigen weer in Sportcafé bij Hockeyclub Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen woensdag werd de 7e editie van het sportcafé gehouden. Het halfjaarlijkse evenement, georganiseerd bij HCB door Rowan Huijgen en Leon van der Wilk, kende dit jaar weer een mooi programma. Hierin was er een interview met Europees Kampioen en doelman van Oranje Pirmin Blaak. Met 10 uur vertraging uit India vanuit de worldtrophy kwam Pirmin bijna gelijk door naar het Sportcafe.

Ook was drievoudig wereldkampioen indoor karten Selina Balneger aanwezig en wist zij de aanwezige sportbestuurders te boeien met haar verhalen , maar ook met de meegenomen bekers, foto’s en kart outfit.

Sportcafé

De sportbestuurders werden geïnspireerd door verhalen van Hikmit over 4 inzichten voor sportbestuurders. Deze bestuurders kwamen goed aan hun trekken doordat er ook nog een 3 workshops werden gehouden over besturen, externe communicatie en fondsenwerving door Sesam Academie en de Rabobank.

Ontwikkelingen

Voorzitter Erik Beenen van HCB vertelde vol trots over zijn gerealiseerde wens van het nieuwe waterveld. Terwijl wethouder Van der Linden vertelde over de laatste ontwikkelingen op het gebied van sport in Barendrecht. Ook deze editie werd weer druk bezocht waarbij bijna alle sportverenigingen weer aanwezig waren. Traditioneel werd de sportcafé wisseltrofee quiz gehouden door Rowan en Leon. Deze keer ging Lennart van der Linden (wethouder sport) er met de beker vandoor als opvolger van Simon Kelder.

Medaille

Rowan en Leon reikten tenslotte de bedank medaille uit aan presentator Jos Vis voor zijn bewezen diensten voor het Sportcafé. Hij heeft 6 edities gepresenteerd van het sportcafé en wist de aanwezige bestuurders altijd te boeien met zijn verhalen en vragen over de Barendrechtse sport.

De 8e editie wordt gehouden in juni 2018 bij handbalvereniging Savosa

Foto’s: Sportcafé organisatieBekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »