ZPB Barendrecht (Waterpolo heren)

BARENDRECHT – De waterpolo heren van ZPB H&L Productions zullen als vice kampioen van Nederland hun opwachting maken in de Champions League. Na een zeer succesvol seizoen, het bereiken van de halve finale van de Nationale beker en de finale om de landstitel, zal de equipe van coach John van den Burg nu ook Europa in gaan. Uiteraard is John van den Burg content met het besluit van de vereniging om met zijn jonge team een aantal Europese wedstrijden te kunnen spelen.

Niet alleen als beloning voor de behaalde resultaten van het afgelopen seizoen, maar zeker ook enorm belangrijk voor het teamproces om een aantal dagen full time met waterpolo bezig te zijn: een mooie gelegenheid om wedstrijden te spelen op topniveau om individueel maar zeker ook als team sterker te worden. Deze ervaring zal ongetwijfeld ook een positief effect hebben op het verloop van het seizoen in Nederland.

Europa

Gert-Jan Slobbe (voorzitter van Stichting ZPB): “In nauw overleg met het bestuur van onze vereniging hebben wij voor deelname aan de Champions League gekozen. Uiteraard brengt het spelen van de Europa Cup kosten met zich mee, maar mede door het organiseren van de 18e editie van het Gerard van den Burg bedrijventoernooi op 10 september 2016 in Barendrecht en een bijdrage van een aantal sponsoren is de deelname financieel verantwoord.

Loting

De club hoopt op een goede locatie zodat de reis ook door sponsoren en supporters gemaakt kan worden. De eerste speelronde in de Champions League zal plaatsvinden in poulevorm tussen 30 september en 2 oktober 2016. De loting is op vrijdag 5 augustus.

Update 5 aug, 17:25: Van 30 september tot en met 2 oktober zal ZPB H&L Productions het in Budapest gaan opnemen tegen thuisploeg OSC Budapest en Hannover 1898 uit Duitsland. In een poule van drie zal tijdens deze eerste kwalificatieronde bepaald worden welke twee ploegen zich weten te kwalificeren voor de volgende ronde van het kampioenenbal.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »