Jeugdbestuursleden aan de slag bij Volleybalvereniging Spirit

BARENDRECHT – In samenwerking met de Buurtsportcoach Barendrecht is volleybalvereniging Spirit gestart met een nieuw sportproject ‘Het jeugdbestuur’. Het jeugdbestuur is een initiatief voor jeugdleden van diverse sportverenigingen.

Door jeugdleden al op jongere leeftijd kennis te laten maken met kleine en verschillende vormen van vrijwilligerswerk, is de kans dat dit op latere leeftijd wordt voortgezet groot! Het jeugdbestuur zal zich richten op uit één lopende jeugdzaken. Wordt er voldoende georganiseerd voor de jeugd, wat speelt er zich af binnen de club en wat zou de club kunnen ontwikkelen waardoor jeugdleden bijvoorbeeld langer blijven sporten!

Leren

Ook krijgt het jeugdbestuur de kans om van iedere commissie wat te leren. Zo zal de penningmeester de jeugdbestuursleden iets kunnen vertellen over het financiële plaatje van een club, maar kan de voorzitter de jeugdleden iets bijbrengen over besturen en presenteren.

Veel sportverenigingen hebben te maken met teruglopende cijfers op het gebied van vrijwilligers. Een veel voorkomend probleem onder sportverenigingen. Met deze gedachte gaat de Buurtsportcoach diverse verenigingen langs en biedt het ondersteuning op verschillende niveaus aan.

Wil jij ook aan de slag in het jeugdbestuur? Meldt je dan snel aan bij w.pas [@] kijkopwelzijn.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »