Gestolen auto uit Barendrecht gebruikt bij ramkraak op het Sint Jorisplein in Ridderkerk

RIDDERKERK – [Foto] De politie stelt een onderzoek in naar een ramkraak die is gepleegd in de nacht van donderdag (13 maart) op vrijdag (14 maart), om ongeveer 03.50 uur. Doelwit was een juwelier op het Sint Jorisplein in Ridderkerk.

De daders hebben de pui van de winkel geramd met een auto. Hierbij is ernstige schade ontstaan aan de winkel. En niet alleen door het rammen met de auto, maar ook doordat de sprinkler installatie is afgegaan. Hierdoor is ook nog flinke waterschade ontstaan. De auto waarmee de pui is geramd bleek enkele weken geleden gestolen te zijn in Barendrecht.

Getuigen zagen twee jongens op een scooter wegrijden in de richting van het gemeentehuis. Ondanks dat er direct een uitgebreid onderzoek in de omgeving is ingesteld, zijn de daders niet aangetroffen. Of er iets is buitgemaakt is op dit moment nog niet bekend.

Getuigen gezocht

Personeel van de afdeling Forensische Opsporing van de politie stelde sporen veilig en getuigen werden gehoord. Desondanks is de politie nog op zoek naar meer getuigen van deze ramkraak of misschien hebben de daders zich in de dagen voorafgaand aan deze kraak opgehouden in de buurt van de juwelier en is dat opgevallen.

Hebt u informatie die de politie kan helpen in dit onderzoek, neemt u dan contact op met de afdeling Opsporing van het district Feijenoord-Ridderster van de politie in Rotterdam via telefoonnummer 0900-8844. Via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) kunt u anoniem meldingen doen.

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Regio« | »