Rapport over toegankelijkheid voor mindervaliden en ouderen overhandigd aan burgemeester

BARENDRECHT – [Foto’s] Echt voor Barendrecht (EVB) raadslid Els Schaap-Holsheimer heeft vanavond (Dinsdag 30 oktober 2018) een rapport over knelpunten voor mindervaliden aangeboden aan burgemeester van Belzen. Het rapport (PDF) bevat situaties in Carnisselande en het centrum van Barendrecht waar gebieden slecht(er) toegankelijk zijn voor mindervaliden.

Els Schaap: “De conclusies bevatten zaken van uiteenlopende aard, waar het college mee aan de slag kan. Veel punten betreffen bestrating, op- en afritten bij trottoirs e.d. en allerlei obstakels. Conclusie is ook dat valide Barendrechters beter en meer rekening zouden kunnen houden met hun mindervalide en oudere mede-inwoners of bezoekers door bewust te zijn van mogelijke knelpunten bij gebruik van de buitenruimte.” Daarnaast wordt in het rapport aangedrongen op de terugkeer van de parkeerplaatsen voor mindervaliden bovenaan de trap naar de Middenbaan.

Wandeling

Zowel in Carnisselande als in het centrum van Barendrecht heeft EVB eind september een wandeling met mindervaliden en ouderen gemaakt. De tour was opgezet om te zien waar de belangrijke voorzieningen, zoals het openbaar vervoer, de supermarkt of de huisarts in Barendrecht voor mindervaliden moeilijk toegankelijk zijn. Dankzij de hulp van vele ervaringsdeskundigen was het mogelijk om aardig wat knelpunten in beeld te brengen.

De twee gelopen routes hebben volgens raadslid Els Schaap bij menig EVB’er de ogen geopend hoe hobbelige wegen, gootjes, plantenbakken en andere zaken op het trottoir een flinke belemmering kunnen zijn voor mensen in een scootmobiel, met wandelstok of rollator of voor hen die een visuele beperking hebben. Els Schaap: “Het is ons deze ochtend duidelijk geworden dat Barendrecht qua bereikbaarheid voor mindervaliden nog een stuk vriendelijker moet worden.” EVB is van plan om over een paar maanden weer een tour te houden om te zien of de gemelde hindernissen dan inmiddels zijn verholpen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »