"Kruispunt slecht bereikbaar voor mindervaliden door nieuwe trap": Elektrische traplift voorgesteld als oplossing

BARENDRECHT – Het college van burgemeester en wethouders is bereid een onderzoek te doen naar de terugkeer van parkeerplaatsen bovenaan de ‘Kruispunt helling‘. Het college stelt dat de helling voldoet aan de eisen, maar ziet wel andere problemen die ze willen oplossen.

De gemeente geeft aan het onderzoek te doen omdat “voor zelfstandig reizende mindervaliden de afstand van de mindervaliden parkeerplek naar het Kruispunt te groot blijkt te zijn en de lift uit de parkeergarage van het Kruispunt (via de AH) tijdens avondvoorstellingen niet beschikbaar is. We vinden het belangrijk dat minder validen zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan het maatschappelijk leven.

Trap en helling

De voormalige helling naar de Middenbaan was te steil en voldeed niet aan de eisen. Dat was de reden om een tweetal parkeerplekken bovenaan de helling te realiseren, zo stelt de burgemeester namens het college. Inmiddels is de helling vervangen door een grote trap met aan de zijkant een helling. Deze helling voldoet aan de vereisten, maar blijkt voor zelfstandige mindervaliden ook nog een lastig obstakel. De nieuwe parkeerplaatsen voor mindervaliden liggen nu op de parkeerplaats van het gemeentehuisplein thv de Binnenlandse Baan 6.

Bij het ontwerp was de overtuiging dat ze bovenaan de Middenbaan niet meer nodig zouden zijn omdat de hellingbaan volgens de eisen werd aangelegd. Verder bleef het ook altijd mogelijk om minder validen voor de deur van Het Kruispunt af te zetten” Toch ontving de gemeente hierover diverse klachten. Dit alles bij elkaar heeft ertoe geleid dat de gemeente nu onderzoekt of de parkeerplaatsen bovenaan de trap/helling kunnen terugkeren.

Het college heeft overigens niet specifiek gereageerd op het voorstel van D66 om te onderzoeken of een elektrische traplift een eventuele oplossing kan bieden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »