"Kruispunt slecht bereikbaar voor mindervaliden door nieuwe trap": Elektrische traplift voorgesteld als oplossing

BARENDRECHT – Een tweetal politieke partijen heeft vraagtekens gezet bij de bereikbaarheid van Het Kruispunt na de grote verbouwing van afgelopen anderhalf jaar. Zowel D66 als VVD Barendrecht hebben aan het college vragen gesteld over de bereikbaarheid van het Kruispunt en de Middenbaan voor minder valide inwoners en bezoekers.

De VVD stelt dat mindervaliden nu in bepaalde gevallen alleen maar via de artiesteningang Het Kruispunt in kunnen komen en vraagt het college: “Ziet het college de artiesteningang van het Kruispunt als een redelijk alternatief als ingang voor het Kruispunt?

Parkeerplekken

Ook de afstand tussen parkeerplaatsen voor minder validen en de entree is te groot, aldus D66 en de VVD. D66 vraagt het college om de parkeerplaatsen dichterbij de ingang te plaatsen en tevens een elektrische traplift te installeren bij de (nieuwe) stenen trap. Dit “om de toegankelijkheid tot Het Kruispunt en de Middenbaan voor een ieder mogelijk te maken

Op grond van welke gegevens is besloten dat mindervaliden in staat zijn de helling of de trap te nemen en dat het mogelijk was de invalide-parkeerplaatsen beneden aan de helling te plaatsen?“, aldus de VVD. De partij stelt voor om een ‘kiss en ride’ zone te creëren waardoor de hoofdingang beter bereikbaar moet worden: “Is het college bereid te onderzoeken of de hoofdingang bereikbaar gemaakt kan worden (via de helling) door auto’s?

Bereikbaarheid

D66 Barendrecht aan het college: “Ons is duidelijk geworden dat de toegankelijkheid van de locatie Het Kruispunt voor personen met een beperking (bijna) niet mogelijk is. De aanleg van de trap, maar ook de schuine helling aan de zijkant van Het Kruispunt zijn niet afdoende om de toegang tot Het Kruispunt en de Middenbaan goed mogelijk te maken. Ook is de afstand tussen invalide parkeerplaats op te grote afstand van Het Kruispunt en de Middenbaan.

Raadslid Jacinta Floor heeft namens de VVD soortgelijke klachten: “Sinds kort mogen auto’s niet meer tot voor de ingang van het Kruispunt komen. Hierdoor is het Kruispunt voor mindervaliden slechter of niet meer bereikbaar. De helling en de trap zijn voor mensen die slecht ter been zijn, een slechte gesteldheid hebben of afhankelijk zijn van een rolstoel, niet te nemen

De partijen vragen het college naar oplossingen te zoeken.

De VVD stelt het college tevens vragen over de bereikbaarheid van Het Kruispunt voor hulpdiensten en de brandweer specifiek. Eerder dit jaar heeft de brandweer deze nieuwe route getest:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »