CDA wethouder Peter Luijendijk

BARENDRECHT – De fractie van CDA wethouder Luijendijk heeft aangegeven ‘pal achter hem te staan’ in de kwestie over de vertrouwensbreuk met 2 andere wethouders. De fractie noemt de brief van wethouder Vermaat ‘een verzameling feitelijke onjuistheden’.

In de brief (pdf) gaf wethouder Vermaat, mede namens wethouder van der Linden aan, waarom zij het vertrouwen in wethouder Luijendijk hebben opgezegd.

Vertrouwen

[Update 13 jun, 8:20] Wethouder Luijendijk heeft in reactie aan BarendrechtNU het volgende laten weten: “Ik heb gisteren (Maandag 11 juni 2018) geconstateerd dat een meerderheid van het college geen reden heeft om het vertrouwen in mij op te zeggen. Het is jammer dat we tijdens de laatste B&W vergadering in deze samenstelling zo afscheid van elkaar hebben moeten nemen.

Verzameling feitelijke onjuistheden

De CDA fractie zegt met ‘verbazing en ongeloof’ kennis te hebben genomen van de brief, op de eigen website publiceerde de partij vanavond (Dinsdag 12 juni 2018) een reactie over de kwestie: “We herkennen de beschuldigingen aan het adres van de wethouder en de fractie totaal niet. De brief is een verzameling feitelijke onjuistheden en daarnaast vinden we het onbegrijpelijk dat twee demissionaire wethouders twee dagen voor hun afscheid deze stap menen te moeten zetten. Het is namelijk aan de gemeenteraad en niet aan collegeleden om vertrouwen in een wethouder op te zeggen.

Onjuistheden bestrijden

Over 2 dagen wordt het nieuwe college van B&W geïnstalleerd tijdens een raadsvergadering in het gemeentehuis. Fractie CDA Barendrecht: “Duidelijk moet zijn dat de CDA-fractie volledig achter haar demissionaire wethouder Luijendijk staat en elke poging hem op onjuiste gronden in een kwaad daglicht te stellen, zal bestrijden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »