Mirjam Koopman (EVB) verlaat gemeente raad, Marcel Hazebroek opvolger

BARENDRECHT – Echt Voor Barendrecht raadslid Mirjam Koopman nam afgelopen dinsdag afscheid van de Barendrechtse raad. Mevrouw Koopman kondigde haar vertrek eind juli aan als gevolg van haar aanstaande verhuizing buiten Barendrecht.

Fractievoorzitter Klaas Orsel: “Mevrouw Koopman heeft binnen de fractie op een uitstekende wijze gefunctioneerd. De fractie vindt het dan ook jammer, dat zij door deze verhuizing afscheid moet nemen als raadslid.” In haar afscheidsspeech bedankte Mirjam de Raad en het College voor de samenwerking en roemde zij het hechte EVB team.

Opvolger

Marcel Hazebroek (48) is afgelopen dinsdagavond geïnstalleerd als opvolger binnen de EVB fractie van mevr. Koopman.

Marcel: “Graag wil ik me aan u voorstellen. Sinds 1993 woon ik in deze gemeente. Ik ben 48 jaar en vader van vier kinderen. Van twee zonen, een tweeling van 23 jaar, en van twee dochters, die 19 en 17 jaar zijn. Indertijd ben ik in deze gemeente komen wonen, omdat Barendrecht een fijne woonomgeving heeft en een kindvriendelijke gemeente is. (…) Ik ben 10 jaar werkzaam geweest bij Akzo Nobel en 10 jaar bij DSM. Momenteel ben ik werkzaam bij Saybolt, een bedrijf dat vloeibare ladingen van schepen, die in de Rotterdamse haven aankomen of vertrekken, controleert op kwantiteit en kwaliteit.

Sinds 2008 ben ik actief in de lokale politiek. Van 2010 tot 2014 was ik raadslid voor de VVD. Ik kon mij echter niet meer vinden in zowel het landelijke als lokale beleid van de VVD. (…) Toen ik hoorde dat in Barendrecht een lokale politieke partij zou gaan starten, ben ik op de eerste avond eens gaan kijken. Ik werd enthousiast en heb mij direct aangemeld. Met een echte lokale partij kunnen naar mijn mening keuzes gemaakt worden die echt goed zijn voor Barendrecht. (…)  Dat sprak mij erg aan. Tijdens de campagne en na de verkiezingen in 2014 ben ik actief geweest binnen EVB. In mei 2014 ben ik toegetreden tot het bestuur. Daarin vervul ik vanaf mei 2015 de functie van secretaris.

Foto’s EVB: Links; Afscheid Mirjam Koopman. Rechts; Installatie Marcel Hazebroek (fotomontage)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »