Tanja de Jonge (GroenLinks) verlaat gemeenteraad, Arie Kooijman volgt haar op

BARENDRECHT – Tanja de Jonge, fractievoorzitter van GroenLinks Barendrecht, legt na zeven jaar actief te zijn geweest in de lokale politiek haar taken neer. De Jonge combineerde het raadswerk met onder andere een gezin, haar eigen onderneming en een promotietraject aan Nyenrode Business Universiteit.

Dit laatste vraagt dusdanig veel tijd dat De Jonge besloot dat de combinatie met het werk in de gemeenteraad niet langer vol te houden is.

Eenvrouwsfractie

Sinds maart 2014 is Tanja de Jonge fractievoorzitter van de GroenLinks eenvrouwsfractie in de gemeenteraad. Daarvoor was zij onder meer steunfractielid en bestuurslid van de lokale GroenLinks afdeling. De Jonge is ook al langere tijd actief in verschillende Barendrechtse verenigingen en stichtingen. Haar promotietraject aan Nyenrode Business Universiteit liep al toen ze plaatsnam in de gemeenteraad, maar kwam sindsdien op een laag pitje. In januari kreeg De Jonge te horen dat ze nog veel werk moet doen om haar promotie binnen gestelde termijnen te halen. “Mijn onderzoek is nu in de fase van uitvoering en schrijven gekomen. Dit vraagt zoveel tijd van me dat een combinatie met het werk in een eenvrouwsfractie niet langer mogelijk is”, aldus De Jonge.

GroenLinks Barendrecht

Desgevraagd geeft De Jonge aan het jammer te vinden de goed draaiende GroenLinks fractie met Arie Kooyman en Els van Lopik te moeten verlaten. Ze zegt hierover: “We zijn een goed team en weten het GroenLinks gedachtegoed op onze manier in de gemeenteraad neer te zetten. Het is niet altijd zichtbaar, maar wij ervaren dat andere partijen en college toch zaken uit onze inbreng oppakken. Ik heb het volste vertrouwen erin dat mijn opvolger deze lijn weet voort te zetten.

Samen met het GroenLinks BAR bestuur is een opvolger van De Jonge gevonden in de persoon van de Arie Kooijman. Arie Kooijman is al buitengewoon commissielid van de GroenLinksfractie en dus bekend met het werk van een gemeenteraadslid. Hij neemt in maart 2016 de vrijgekomen plaats in als raadslid en fractievoorzitter. Zowel Tanja de Jonge als het bestuur van GroenLinks zijn er van overtuigd in Arie Kooijman een uitstekende opvolger te hebben gevonden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »