Uitwisseling Marion-Dönhoff en Calvijn

BARENDRECHT – Van 11 tot en met 15 maart hebben leerlingen van het Marion-Dönhoff Gymnasium uit Nienburg Calvijn Groene Hart bezocht in het kader van een uitwisselingsproject voor de tweedeklassers die tweetalig onderwijs volgen. Burgemeester Van Belzen zorgde woensdag voor een warm welkom en benadrukte in zijn inspirerende toespraak het belang van het verenigd zijn in een omgeving van culturele verscheidenheid.

Welkom

Namens de school heette teamleider Albert Boschma de Duitse leerlingen en begeleiders welkom en aansluitend namen alle leerlingen deel aan een project over stereotypes, genoten ze met elkaar van de maaltijd dankzij de heerlijkheden die de Calvijnleerlingen verzorgd hadden en speelden ze allerlei kennismakinsgspelletjes met elkaar.

Den Haag

Op donderdag stond een bezoek aan Den Haag op het programma, waar vertegenwoordigers van het Europese Parlement een lezing verzorgden in het Huis van Europa. Ook kreeg iedereen de gelegenheid de hofstad zowel via een gids als zelfstandig te verkennen.

Duits

Vrijdag assisteerden de gasten bij de lessen Duits van docente Ederer. De Calvijnleerlingen oefenden een sollicitatiegesprek en dat verliep mede dankzij de hulp van de Duitse native speakers uitstekend. Ook werkten alle leerlingen weer verder aan hun project, waarbij onder andere de overeenkomsten en verschillen tussen Barendrecht en Nienburg aan bod kwamen.

Afscheid

Zaterdag brachten de gasten hun vrije tijd door met de gastgezinnen, waarna iedereen op zondag wat weemoedig afscheid van elkaar nam. Echter, sommige leerlingen hebben zelfs al afspraken gemaakt om elkaar in de vakantie weer te zien: een mooi resultaat van de succesvolle uitwisseling.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »