Daltonleerlingen brengen poëzie tot leven (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Donderdag 4 december vond op het Dalton Lyceum Barendrecht voor de vijfde keer de jaarlijks terugkerende Avond-van-de-poëzie plaats. Vwo6-leerlingen vertoonden elkaar, hun ouders, de leerlingen van vwo5 en andere belangstellenden via verschillende kunstzinnige vormen, zoals films, foto’s, muziek, zang en dans de interpretatie van ‘hun’ gekozen gedicht.

Winnaars

Anne, Mitchel, Jill, Regina en Yente werden door de jury als winnaars gekozen. Hun presentatie en interpretatie van het gedicht ‘Voor de verre prinses’, van J.J. Slauerhoff werd niet alleen perfect uitgevoerd, maar was ook nog eens een schoolvoorbeeld van samenwerking en creativiteit. De publieksprijs was voor Donovan, Ties, Jelmer en Dwight, die vooral op een creatieve en humoristische manier hun interpretatie van het gedicht ‘In de file’ van H.P. de Boer vormgaven.

Reizen

Het thema van deze gedichtenavond was ‘reizen’. Verschillende aspecten van reizen kwamen terug in de presentaties: het vertrek, het vervoer, de bestemming: eigenlijk alles wat reizen je allemaal kan brengen. De leerlingen hebben prachtige of grappige, soms ingewikkelde en soms heel eenvoudige maar sprekende gedichten uitgekozen, die alle de moeite waard waren.

Avond-van-de-poëzie

De Avond-van-de-poëzie is een van de vele culturele activiteiten die het Dalton Lyceum haar leerlingen aanbiedt. Zo organiseert de school voor geïnteresseerde en getalenteerde leerlingen debatwedstrijden en zijn er speciale kunstklassen waar leerlingen de mogelijkheid krijgen tot het volgen van extra keuzevakken. De leerlingen kunnen dan kiezen uit een viertal kunstklassen: Atelierklas, Dansklas, Dramaklas en Zangklas.

Open dag

Op 16 januari organiseert het Dalton Lyceum van 16.00 tot 21.00 uur een open dag voor iedereen die kennis wil maken met de school en meer wil weten over de vele activiteiten die de school haar leerlingen naast het reguliere onderwijsprogramma biedt.

Artikelfoto: Winnaars: Mitchel Zijlmans, Anne van der Pol, Regina Scheele, Jill Buitendijk, Yente Dubbeldam
Tweede foto: Publieksprijs: Ties Löbker, Donovan Ester, Dwight Visser, Jelmer NugterenBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Dalton Lyceum, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »