Plan voor semipermanente aanbouw met 4 klaslokalen bij basisschool De Draaimolen aan de Bachlaan

BARENDRECHT – Basisschool De Draaimolen aan de Bachlaan krijgt een nieuwe ‘semipermanente’ aan bouw, zo blijkt uit recente plannen van de school om uit te breiden. Vorig jaar werden er al tijdelijke portocabins (containerlokalen) op de parkeerplaats voor de school geplaatst. De extra ruimte was toen nodig voor het lesgeven aan kinderen uit de noodopvang aan de Zuider Carnisseweg en kinderen van statushouders uit Barendrecht en Albrandswaard.

Omdat de portocabins tijdelijk zijn en de school behoefte heeft aan een ‘meer semipermanente oplossing‘, wordt er nu gewerkt aan het uitbouwen van de school aan de Bachlaan.

Houtskeletbouw naast hoofdgebouw

De school heeft recent akkoord gekregen van de gemeente om een aanbouw te realiseren. De school is van plan om hiervoor houtskeletbouw te gebruiken: De basis van de muren/vloeren van de gebouw worden daarbij met hout opgebouwd. Het gebouw is daarmee minder permanent als wanneer er beton/baksteen/ijzer zou worden gebruikt. Ook zijn de bouwkosten lager.

Deze aanbouw bestaat uit vier lokalen, waarmee de opvang van de kinderen in de schakelklassen voor een langere periode, minimaal vijf jaar, gewaarborgd is.“, aldus de school. De vergunning is verleend voor een periode van 10 jaar.

De uitbouw moet tussen de hoofdingang en de naastgelegen sporthal komen en bevat naast 2 lokalen op de begane grond ook 2 lokalen op de eerste verdieping, waarmee het aansluit op het huidige gebouw. De aanbouw staat los van het hoofdgebouw, maar op de begane grond zal een doorgang worden gerealiseerd. De lokalen zijn alle 4 bedoeld voor 25 personen en een kleine 40m² per lokaal. Als de extra lokalen niet meer nodig zijn is het mogelijk om (delen van) de aanbouw en fundering/constructie later (ergens anders) opnieuw te gebruiken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »