Nationale Pannenkoekdag bij CBS de Vrijenburg, groep 8 (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Vandaag (Vrijdag 28 maart 2014) was het op zo’n 600 basisscholen in Nederland ‘Pannenkoekdag’. Een dag die in het leven is geroepen door een producent van onder andere pannenkoekmix. Tijdens deze dag bakken kinderen van de scholen pannenkoeken voor de ouderen in onze maatschappij.

Ook groep 8 van CBS de Vrijenburg deed mee aan de pannenkoekdag. De kinderen bakten pannenkoeken voor de senioren die tegenover de school in Residentie de Paardenburg wonen. Een ruimte in de school was omgetoverd tot een pannenkoekrestaurant. Een groep leerlingen stond hier klaar om de senioren hun pannenkoeken te serveren vanuit de ‘keuken’ op de eerste etage van de school.

Buiten het zicht van de smullende ouderen was een groep kinderen daar druk bezig met het bakken van de pannenkoeken. Groepjes leerlingen wisselden elkaar hier af: bakken, afwassen en even uitrusten. Er werden meerdere pannenkoeken tegelijk gemaakt om te zorgen dat ieder bord direct weer gevuld kon worden. Leerlingen waren constant bezig om de pannenkoeken naar de gasten te brengen. Ondertussen vlogen de pannenkoeken (soms letterlijk) door de keuken.

Tijdens de maaltijd werden de gasten nog getrakteerd op een muzikaal optreden van een meisje uit groep 8. Zij zong het liedje Valerie van Amy Winehouse voor de aanwezige gasten.

Nadat de kinderen en de gasten een groepsfoto hebben gemaakt en de tevreden bezoekers waren vertrokken was het tijd om alles weer netjes op te ruimen. Hierna konden de leerlingen terug naar het lokaal om zelf nog de laatste pannenkoeken op te eten en iets te drinken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »