Leerlingen de Hoeksteen in beweging: Beweegprogramma op schoolplein tijdens lockdown

BARENDRECHT – Sinds de tweede lockdown zijn ook de kinderen van basisschool CBS de Hoeksteen weer thuis aan het werk. Elke ochtend gaan zij aan hun schoolwerk. Ze krijgen digitale instructies, hebben contact via de chat of videobellen met hun juf of meester en zijn aan het werk via Snappet of hun werkboekjes.

Als School in Beweging vindt de Hoeksteen het belangrijk dat bewegen niet achterwegen blijft. De hele dag binnen zitten vindt niemand leuk. Daarom heeft de Hoeksteen in de middag een beweegprogramma op poten gezet, in overleg met de gemeente Barendrecht.

Schoolplein

De kinderen van groep 3 t/m 8 (verdeeld in twee groepen) hebben de mogelijkheid om elke schooldag naar het schoolplein te komen om onder begeleiding te bewegen. Naast de spellen via de methodiek van Beweegwijs is er elke dag een vereniging die een clinic geeft. Denk aan karate, tennis, bootcamp of freerunnen.

De school vindt het belangrijk om op deze manier de kinderen in beweging te houden, ze weer even te zien en te spreken en de kinderen de mogelijkheid te geven hun klasgenoten weer even te zien. Het is goed voor hun gezondheid, sociaal-emotionele ontwikkeling, groepsvorming en het humeur van de kinderen.

Uiteraard is dit alles volgens de coronamaatregelen. Kinderen komen de school niet binnen, de begeleiders houden de onderlinge afstand en alles vindt natuurlijk buiten plaats. Kinderen onder de 17 mogen namelijk gewoon met elkaar in de buitenruimte sporten.

Het programma heeft de aandacht getrokken van het NOS Jeugdjournaal. Zij kwamen vrijdag 8 januari langs om hierover een reportage te maken.

Foto’s door: FotomarBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Fotomar (Ingezonden), BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »