Basisschool De Tweemaster in het nieuw: Nieuwbouwplannen in de maak en opknapbeurt van lokalen

BARENDRECHT – De overleggen omtrent de nieuwbouw van De Tweemaster zijn inmiddels gestart. Marja Faber, directeur van De Tweemaster: “We bevinden ons in de oriënterende fase waarbij er gesprekken plaatsvinden tussen de gemeente Barendrecht en de besturen van OZHW en PCPO. Niet alleen De Tweemaster maar ook De Ark komt in aanmerking voor nieuwbouw. De gemeente onderzoekt welke locatiemogelijkheden er zowel economisch, bouwtechnisch als logistiek zijn.

Omdat het nog wel enige tijd kan duren voordat de eerste paal van nieuwe Tweemaster de grond in gaat, zijn de lokalen van De Tweemaster onlangs geschilderd. De bakstenen muren zijn wit geschilderd, de lokalen lijken hierdoor veel ruimer en lichter. Ook de rode deuren en klapraampjes zijn van kleur veranderd. De lichtgrijze kleur geeft de school een modernere uitstraling, dit sluit beter aan bij ons toekomstgericht onderwijs.

Marja Faber: “RTL Nieuws heeft onlangs de resultaten van alle scholen gepubliceerd. De Tweemaster scoorde in de wijk Buitenoord het hoogst. Alleen de reformatorische school scoorde met een 7,6 iets hoger. De Tweemaster wordt beloond met een 7,5. Wanneer een school het rapportcijfer 7 krijgt, scoort de school gemiddeld. Wij zijn erg trots op onze school en willen dit graag met u delen.

Vandaag zijn er daarom allerlei activiteiten in de school op het gebied van multimedia.  U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de vernieuw(en)de school. Marja Faber, de directeur, vertelt u graag hoe het onderwijs op De Tweemaster vormgegeven wordt. Voor het maken van een afspraak kunt u haar bereiken op telefoonnummer 0180-616144 of per mail marja.faber@ozhw.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »