Calvijn verzorgt verkeersles voor De Groen en kleurwedstrijd (Barendrecht)

BARENDRECHT – Calvijn Groene Hart heeft voor alle basisschoolleerlingen uit Barendrecht en omgeving een bijzondere Sinterklaaskleurwedstrijd uitgeschreven. Juf Conny Westerhof van basisschool De Groen van Prinsterer greep deze wedstrijd met beide handen aan, niet alleen om haar klas creatief aan de slag te laten gaan en de kinderen uit groep 7A vast kennis te laten maken met het christelijk voortgezet onderwijs in Barendrecht, maar ook om er een praktijkverkeersles van te maken. De kleurplaat is klassikaal door alle leerlingen van groep 7A ingekleurd en deze zijn ze zelf, uiteraard op de fiets, komen inleveren bij het schoolgebouw van het Calvijn Groene Hart.

Calvijn Groene Hart vond dit een zeer leuk initiatief en wilde graag helpen dit initiatief uit te bouwen. De school creëerde een heus fietsparcours op het plein naast het nieuwe gebouw, waarop de basisschoolleerlingen hun fietsvaardigheden konden laten zien en verfijnen. Calvijn heeft al ruimschoots ervaring met het gebruik van dergelijke parcours, aangezien alle brugklassers tijdens de introductieweek hier aan deel nemen, zodat zij weten hoe ze zo veilig en goed mogelijk als fietser aan het verkeer kunnen deelnemen.

De leerlingen van De Groen fietsen na een warm ontvangst door brugklasteamleider Linda Bos en conciërge Bert Karssen met veel plezier het uitdagende parcours over. Soms bleek dit wel nog even wat lastiger dan verwacht, zeker in de tweede ronde toen de leerlingen moesten doen alsof ze een mobiele telefoon in een van hun handen hadden.

Na afloop konden de kinderen even bijkomen in de zogenaamde VIP-ruimte van de aula van Calvijn en kregen ze allemaal wat te drinken. Tenslotte ontving elke leerling nog een zakje Sinterklaaschocolade en een leuk Calvijn-aandenken, de attentie die hoorde bij het inleveren van de Sinterklaaskleurplaat. Hierna fietsten de kinderen weer terug naar De Groen, al had een aantal al liever op Calvijn gebleven.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »