ULteam Dalton Lyceum 3e op internationaal robotica toernooi in Italië

BARENDRECHT – Het ULteam van het Dalton Lyceum is 3e geworden op het internationale FIRST Tech Challenge robots toernooi in Aviano, Italië. De First Tech Challenge is een competitie waar verschillende teams een robot opbouwen en compleet zelf programmeren waarmee ze verschillende missies op een speelveld kunnen oplossen en punten scoren.

Afgelopen voorjaarsvakantie is er een kleine delegatie afgereisd naar het pittoreske Aviano, waar op een Amerikaanse luchtmachtbasis en highschool voor de 2e maal een internationaal FTC toernooi werd georganiseerd. Het is gelijk ook de tweede keer dat FTC team van het Dalton Lyceum hierbij aanwezig was. Vorig jaar maakten de leerlingen hun debuut op het internationale podium en werd er ontzettend veel geleerd waar de leerlingen dit jaar uitermate veel profijt van hebben gehad.

Voorbereidingen

Na een dag vol voorbereidingen werd er vrijdag 23 februari kennis gemaakt met de verschillende internationale teams uit onder andere het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en natuurlijk ook uit Nederland. In technisch Engels werd er informatie uitgewisseld over de opbouw en over de programmering van de robot.

Wedstrijden

De daadwerkelijke competitie was de dag erna. Met het ochtendgloren waren we aanwezig op de basis voor de laatste puntjes op de i en uitsluitend om 9.00 uur begonnen de verschillende wedstrijden. Er werden fantastische partijen afgewisseld met soms onverklaarbaar veel pech, maar met het uiteindelijke resultaat dat ze samen met team Brabant, een mbo-school, een alliantie vormden en zo voor de halve finale geplaatst waren.

Nipt verloren in halve finale

In een enorm spannende, zenuwslopende halve finale werd nipt verloren, waardoor het team op een fantastische 3e plaats is geëindigd. Een ongekende prestatie voor een team wat een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt het afgelopen jaar.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »