BARENDRECHT – Afgelopen week kwamen uitwisselingsstudenten uit het Franse Angers op bezoek bij hun uitwisselingspartners van Calvijn Groene Hart. De leerlingen van Calvijn nemen deel aan deze uitwisseling in het kader van hun tweetalige opleiding.

De Franse leerlingen verbleven bij gastgezinnen en ondernamen zowel onder begeleiding van hun gastgezinnen als Calvijn Groene Hart allerlei activiteiten.

Uitwisseling

Natuurlijk volgden de leerlingen lessen en ontdekten het oude Barendrecht. Ook bezochten ze onze hoofdstad waar een stadswandeling, bezoek aan het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis en pizza eten op het programma stonden. In Rotterdam verwonderden de leerlingen zich over de kubuswoningen, de Markthal en de Oude Haven. Vanuit deze stad reisden ze met de metro naar Den Haag. Daar mochten een bezoek aan het Mauritshuis, Vredespaleis en Paleis Noordeinde in elk geval niet ontbreken.

De leerlingen uit Angers en Barendrecht konden het erg goed met elkaar vinden. Ze communiceerden vooral in het Engels en leerden over elkaars cultuur en gewoonten wat natuurlijk ook allemaal bij tweetalig onderwijs hoort. Ze kijken dan ook al uit naar het tegenbezoek in april, wanneer de Calvijnleerlingen naar Angers zullen afreizen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »