Erasmusklas Barendrecht op regiofinale First Lego League

BARENDRECHT – Met twee teams heeft de Erasmusklas Barendrecht deelgenomen aan de First Lego League regiofinale. De leerlingen hebben zich de afgelopen tijd gestort op het onderwerp hydro dynamics en tijdens de regiofinale hun innovatieve ideeën en zelfgebouwde robots gepresenteerd.

Beide teams hebben ter voorbereiding aan de regiofinale, hun innovatieve idee gepresenteerd aan een deskundige, Erik Vermaas van Evides heeft beide presentaties gevolgd en de teams tips en tops gegeven.

Water

Het team ‘Water to go’ heeft zich gericht op het onderdeel transporteren van water. Het team heeft een skelter op zonne-energie uitgewerkt, de Rotor XL, waardoor het zware werk niet door de mensen zelf uitgevoerd hoeft te worden. Een robot die de skelter volgt, het water ophaalt en direct zuivert is een onderdeel binnen het idee dat nog verder uitgewerkt wordt. Dit team heeft tijdens de regiofinale de core values prijs gewonnen!

Het team ‘Aqua kids’ heeft zich gericht op het onderdeel zuiveren van water. De gastles van Gidi Retel heeft hen geïnspireerd en inzicht gegeven in de manieren van water zuiveren. Het team heeft een deel van de waterleiding nagemaakt en verschillende filters hierin uitgewerkt. Door materialen te gebruiken die vooral afkomstig zijn uit Afrika en de buis van plastic soep te maken, heeft het team ook nagedacht over het materiaal gebruik.

Robot

Parallel aan het onderzoek bouwde het team een eigen robot van lego. Deze robot moest na programmeren zelfstandig missies uit kunnen voeren. De missies stonden in het teken van hydro dynamics, denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een leiding.

Erasmusklas

De Erasmusklas Barendrecht is een klas voor (hoog)begaafde leerlingen van de groepen 5 t/m 7 van de vier openbare basisscholen in Barendrecht van Stichting OZHW. In deze klas treffen zij één dag per week ontwikkelingsgelijken met wie zij onder andere deelnemen aan projecten, filosoferen en debatteren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »