Calvijn '3opReis' naar Valencia

BARENDRECHT – Vorige week zondag zijn dertig derdeklassers en hun begeleiders van Calvijn Groene Hart in alle vroegte vanaf Eindhoven naar Valencia gevlogen in het kader van 3opReis. Het bijzondere aan deze excursie is dat de leerlingen de gehele reis zelf in groepjes hebben voorbereid, uiteraard wel onder verantwoording van hun begeleiders.

De zogenaamde vier daggroepjes namen allemaal het programma van één dag voor hun rekening. Zo zorgde het groepje van dag 1 voor een veilige aankomst in het hostel, hadden ze fietsen geregeld om door de stad en naar het strand te fietsen en kon iedereen ’s avonds genieten van een Spaans buffet, gevolgd door een wandeling door de stad.

Het groepje van dag 2 begon met een uitje naar de supermarkt om proviand voor de dag in te slaan. De leerlingen hadden namelijk een zwemdag in Montanejos op de planning staan: heerlijk genieten van de zon, het water en de prachtige omgeving. Een aantal is zelfs van de rotsen gesprongen. Een overheerlijke, Italiaanse maaltijd completeerde de dag. Eigenlijk was er zelfs nog een avondprogramma, maar de vermoeidheid maakte dat iedereen in plaats daarvan lekker zijn bedje op zocht.

Een goede nachtrust was ook geen overbodige luxe, aangezien het daggroepje van dag 3 een heus spellenspektakel in petto had; puzzels, raadsels en wandelingen door de gehele stad met een bezoek aan de zijdemarkt, de mercado, het beklimmen van de toren en een bezoek aan de botanische tuin. Dit alles was een hele opgave, zeker met 35 graden, maar iedereen vond het erg leuk en zeer de moeite waard. Tussendoor lieten de derdeklassers en hun begeleiders zich nog een ijsje smaken en ’s avonds volgde er uiteraard ook weer een overheerlijke maaltijd.

Het daggeroepje van dag 4 had ervoor gekozen naar het Oceanográfic te gaan, om onder andere van een spectaculaire dolfijnenshow te genieten. Daarna was er nog voldoende tijd om mooie foto’s te maken, lekker te eten en te shoppen. Tenslotte brak het moment aan om in het hostel de koffers weer te gaan pakken.

Wat ging het snel…..Kunnen we niet nog een paar dagen blijven? ….Ik wil niet terug…”  Helaas, woensdagavond laat was het dan toch weer tijd om terug naar Nederland te vliegen, maar het mag duidelijk zijn dat iedereen weer kan terugkijken op een onvergetelijke reis. Inmiddels is 3opReis op Calvijn dan ook al echt een niet meer weg te denken geweldige traditie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »