Focus Beroepsacademie (LOC), Barendrecht

BARENDRECHT – Vorige week donderdag moest de Focus Beroepsacademie aan de Dierensteinweg worden ontruimd vanwege een brandalarm. Op dat moment was het examen Nederlands nog gaande.

De brandweer kwam ter plaatse en constateerde al snel dat het om een ‘vals alarm’ ging: in de gymzaal bleek een bal precies op de handbrandmelder terecht te zijn gekomen waardoor het alarm werd geactiveerd.

Examen overdoen

De onderwijsinspectie heeft besloten dat de leerlingen de uitslag mogen afwachten en na de uitslag mogen besluiten of zij het werk als ongeldig willen laten verklaren.“, aldus Martha Netten, directeur van de Focus Beroepsacademie. Leerlingen mogen daardoor het examen over maken, zonder dat het ze een herkansing kost. De directrice is tevreden met het besluit: “We zijn blij met dit besluit en hebben ook van een aantal ouders te horen gekregen dat zij dit een goede oplossing vinden. Overigens betreft de regeling een klein deel van de leerlingen, omdat de meeste leerlingen op het tijdstip van het brandalarm hun werk al hadden ingeleverd en van deze verstoring geen hinder hebben ondervonden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »